Δευ, 11 Δεκ 2023

Covid-19: Αντιπολιτευτική κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης

27/10/2020

Την κυβέρνηση κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «απέτυχε να διαχειριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας, και προσθέτει ότι «οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες στις αποφάσεις της, η εγκληματική αδιαφορία της για την ασφάλεια στο άνοιγμα του τουρισμού, τις τριτοκοσμικές εικόνες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τις σχολικές τάξεις και η υποβάθμιση των προτάσεων της επιστημονικής επιτροπής με αμιγώς πολιτικά κριτήρια δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τη χυδαία στοχοποίηση των πολιτών».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, σημειώνει: «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα, επειγόντως, να στηρίξει το ΕΣΥ, να αποσυμφορήσει τα ΜΜΜ και τα σχολεία, όπως ακριβώς προτείνουν οι ειδικοί. Τώρα πριν να είναι αργά. Δεν έχουν κανένα νόημα συγκρίσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που την άνοιξη ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα».

Μιλώντας στον Real FM ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Είπε πως «δεν αποτελεί λύση ούτε ένα μερικό ούτε ένα γενικό lockdown. Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι πολλές, μαζικές προσλήψεις νοσηλευτών, γιατρών, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας».