Κυρ, 15 Δεκ 2019
Αρχική  > Περιφέρειες

Βραβεία από την Περιφέρεια Κρήτης στους Κ. Δασκαλάκη και D. Holton

6/8/2019
Η Περιφέρεια Κρήτης δια του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη τίμησε στα πλαίσια των εργασιών του Παγκοσμίου συμβουλίου Κρητών τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη και τον David Holton, δύο κορυφαίους επιστήμονες οι οποίοι με τη δράση τους, συμβάλλουν καθοριστικά, τόσο στη διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού, όσο και στην προώθηση της επιστήμης σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία. Οι βραβεύσεις από τον κ Αρναουτάκη έγιναν στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ηρακλείου και χειροκροτήθηκαν θερμά από το πολυπληθές ακροατήριο παρουσία του υφυπουργού εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη, των βουλευτών Βασίλη Κεγκέρογλου, Χάρη Μαμουλάκη, Γιώργου Λογιάδη, του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, θεσμικών εκπροσώπων, φορέων, εκπροσώπων της ομογένειας, ομιλητών, κ.α

Ο Περιφερειάρχης βραβεύοντας τους κορυφαίους επιστήμονες αναφέρθηκε στήν αδιαμφισβήτητη αξία και παγκόσμια επιστημονική τους αναγνώριση αλλά και στην θέληση της Περιφέρειας για συνεργασία “στην προσπάθεια που συνεχίζουμε προκειμένου να καταστήσουμε την Κρήτη ως μια Περιφέρεια Έρευνας και Καινοτομίας.”

Συγκεκριμένα ο κ Αρναουτάκης ανέφερε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Περιφέρεια Κρήτης, η σημερινή βράβευση δύο κορυφαίων επιστημόνων, οι οποίοι με τη δράση τους, συμβάλλουν καθοριστικά, τόσο στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, όσο και στην προώθηση της επιστήμης σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία. Αξιότιμε κ. Χόλντον, Αξιότιμε κ. Δασκαλάκη, η Κρήτη σας τιμά και σας ευχαριστεί. Σας τιμούμε γιατί έχετε κατακτήσει την κορυφή του επιστημονικού σας πεδίου, σας ευχαριστούμε γιατί αποτελείτε σημαντικούς πυλώνες και κύριους εκφραστές, αφενός στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη διατήρηση της πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητας της Κρήτης και αφετέρου γιατί μέσα από την επιστημονική σας πορεία μεταφέρετε το όνομα της Κρήτης στη σύγχρονη ανθρωπότητα.

Η ζωή σας, η λαμπρή πορεία σας, η επιστημονική σας αδιαμφισβήτητη αξία έχει αναγνωριστεί ήδη σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Περιφέρεια Κρήτης αναγνωρίζοντας την αξία του έργου σας, σας κατατάσσει στην κορυφή της δικής μας πυραμίδας, στην προσπάθεια που συνεχίζουμε προκειμένου να καταστήσουμε την Κρήτη ως μια Περιφέρεια Έρευνας και Καινοτομίας.
Θερμές ευχαριστίες για την παρουσία σας στο Ηράκλειο. Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, αλλά και στους άξιους συντοπίτες μας που τιμούνται απόψε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, τον κ. Νίκο Χατζάκη, τον κ. Δημήτρη Παπαδοδημητράκη και τον κ. Σωκράτη Τσουρδαλάκη. Καλό Δεκαπενταύγουστο σε όλους. Σας ευχαριστώ».