Κυρ, 21 Ιουλ 2024
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

(ΒΙΝΤΕΟ) Νίκος Βοσδογάνης, δημιουργός airetos gr στο Attica Tv: Οι δήμαρχοι δεν πρόκειται να κάνουν τους χωροφύλακες - Μητροπολιτική Διοίκηση στο Δήμο της Αθήνας

28/5/2024
«Οι δήμαρχοι δεν πρόκειται να κάνουν τους χωροφύλακες», σημείωσε ο δημιουργός του airetos.gr, δημοσιογράφος Νίκος Βοσδογάνης μιλώντας χθες 27/5 στην  εκπομπή "Σημείο Αναφοράς" της 29ης Απριλίου που παρουσίασε η Φραντσέσκα Σαββοργινάκη  στο Attica Tv.
Στην εκπομπή συμμετείχε  και ο δημοσιογράφος Περικλής Καπετανόπουλος

Αναφερόμενος στον  Κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων στηλίτευσε γι άλλη μια φορά τη στάση της Κυβέρνησης να μεταφέρει την ευθύνη της πυροπροστασίας στους δήμους και στους πολίτες, ενώ τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί ένα απίστευτε κομφούζιο με τους πολίτες να μπερδεύουν διαρκώς την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον καθαρισμό των οικοπέδων που έχει ανοίξει με την πλατφόρμα για τον Κανονισμό Πυροπροστασίας που δεν υπάρχει ακόμη( Μπορείτε να διαβάσετε ρεπορτάζ για τον κανονισμό πυροπροστασίας πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ )

Στην εκπομπή συζητήθηκε και το θέμα της Μητροπολιτικής Διοίκησης με αφορμή σχετικές δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής Ν. Χαρδαλιά. Ο Νίκος Βοσδογάνης εξέφρασε την άποψη ότι η Μητροπολιτική Διοίκηση πρέπει να εφαρμοστεί και να δοκιμαστεί στο επίπεδο του δήμου Αθηναίων.

Για το θέμα αυτό ο Περικλής Καπετανόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι η κεντρική διοίκηση δεν έχει ποτέ την διάθεση να χορηγήσει πόρους και αρμοδιότητες και γι αυτό τον λόγο η Μητροπολιτική Διοίκηση είναι μια συζήτηση που ποτέ δεν προχωρά στο να γίνει πράξη