Κυρ, 21 Ιουλ 2024
Αρχική  > Περιφέρειες

(ΒΙΝΤΕΟ) Γ. Ιωακειμίδης: Να μη σπρώχνουμε για άλλα πέντε χρόνια τα προβλήματα της Περ. Αττικής κάτω από το χαλί

7/6/2024
Η Περιφέρεια Αττικής χρειάζεται πολιτικές απαντήσεις για τα μεγάλα ζητήματα, όπως τα απορρίμματα και το έργο στο Παραλιακό Μέτωπο, και όχι άλλη χρονοτριβή ανέφερε στην εκπομπή «Σημείο Αναφοράς» στον τηλεοπτικό σταθμό Attica tv και τη δημοσιογράφο Φραντζέσκα Σαββοργινάκη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη Αττικός Κύκλος Συνεργασίας & Εμπιστοσύνης, Γιώργος Ιωακειμίδης.


Ήδη έχουν περάσει πέντε μήνες διοίκησης του κ. Χαρδαλιά και δεν γνωρίζει κανείς τον σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής για τα απορρίμματα, γεγονός που δυστυχώς θα κωλυσιεργήσει και άλλο τις απαραίτητες λύσεις, οδηγώντας έτσι στο άνοιγμα νέου κυττάρου στη χωματερή της Φυλής, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ιωακειμίδης. Προσθέτοντας στη συνέχεια, πως η παρούσα αναμονή- μέχρι το φθινόπωρο- αποδεικνύει πως η νέα περιφερειακή αρχή δεν ήταν έτοιμη να προχωρήσει άμεσα στην αντιμετώπιση της χαοτικής κατάστασης, που γνωρίζαμε όλες και όλοι πως είχε αφήσει πίσω της η διοίκηση Πατούλη.


Όσον αφορά την πολιτική της παράταξής του ο κ. Ιωακειμίδης υποστήριξε πως θα ήταν αναντίστοιχος με τα τριάντα και πλέον χρόνια διοίκησής του στον Δήμο Αγ. Ιωάννη Ρέντη & Νίκαιας, αν ασκούσε στείρα αντιπολίτευση. Γι’ αυτό τον λόγο σημείωσε, πώς ο Αττικός Κύκλος Συνεργασίας & Εμπιστοσύνης με ισχυρό αίσθημα ευθύνης είναι σκληρός εκεί που πρέπει, όπως στα οικονομικά ζητήματα και στη διαφάνεια, ζητώντας έλεγχο στην προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ.


Κλείνοντας, ο Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της κλιματικής κρίσης λέγοντας πως η Αττική είναι εντελώς αθωράκιστη στα ακραία φυσικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα, για την ανυπαρξία χωροταξικού σχεδιασμού, σημείωσε, πως στην Ελλάδα διαχρονικά το κράτος έκανε τα στραβά μάτια και έχτιζε ο καθένας όπου επιθυμούσε, με αποτέλεσμα σήμερα να κινδυνεύουν ολόκληρες περιοχές από μία πυρκαγιά που μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή.

Οι πολίτες της Αττικής χρειάζονται άμεσα πολιτικές απαντήσεις και λύσεις, γιατί διαφορετικά για άλλα πέντε χρόνια θα σπρώχνουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί κάνοντας τον σταυρό μας να μη συμβεί και άλλη μία μεγάλη καταστροφή, είπε χαρακτηριστικά.