Παρ, 23 Φεβ 2024
Αρχική  > Δήμοι

(ΒΙΝΤΕΟ) Δημήτρης Παπαχρήστου, Δήμαρχος Σαρωνικού: «Η πρώτη μας προτεραιότητας είναι να αλλάξουμε την καθημερινότητα του πολίτη»

30/1/2024

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας 29.1 ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου. Κατά τη συζήτηση ανέδειξε τις πρώτες προτεραιότητες της διοίκησής του και περιέγραψε τις πρώτες ημέρες στη θέση του δημάρχου.

 

«Οι πρώτες ημέρες της διοίκησής μας, μας έχουν βρει έξω, στα καθήκοντα, στην καθημερινότητα, στα πολλά ανοιχτά θέματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Σαρωνικού. Είμαστε ένας μεγάλος δήμος που συμπεριλαμβάνει τις κοινότητες Κουβαρά, Καλυβίων, Αναβύσσου, Σαρωνίδας, Π. Φωκαίας καιτο στοίχημα που είχαμε βάλει με τους δημότες ήταν να βρισκόμαστε, από την πρώτη στιγμή,έξω και να παλεύουμε. Κι εκεί είμαστε!», σημείωσε.

 

Σε ερώτηση σχετικά με την ενασχόλησή του με τα κοινά ο Δ. Παπαχρήστουαπάντησε ότι ξεκίνησε την πορεία του εδώ και δέκα χρόνια, δηλαδή από 21 ετών. «Κατέβηκα τότε για πρώτη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και έκτοτε ασχολούμαι αδιάλειπτα», ανέφερε.

 

Ερωτηθείς για τον στόχο που έχει για τον δήμο Σαρωνικού απάντησε ότι «ο στόχος μας είναι να αλλάξει εικόνα. Με την ευκαιρία που μας έδωσαν οι δημότες, σε εμένα και στην ομάδα μου -από το δημοτικό μας συμβούλιοπερίπουτο 80% είναι νέοι άνθρωποι που ασχολούνται για πρώτη φορά με τα κοινά- στοχεύουμε να αλλάξει η καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Είμαστε ένας δήμος που έχει πρόβλημα με τα σκουπίδια, τη συγκοινωνία, το οδικό δίκτυο», υπογράμμισε ο Δ. Παπαχρήστου.

 

Αναφερόμενος στην πρώτη του προτεραιότητα, τόνισε ότι είναι η καθαριότητα.«Έχουμε ανεξέλεγκτες χωματερές σε κάθε δρόμο, κάτι που αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα», σημείωσε. «Γι αυτό και θα δείτε ότι έχουμε ήδη αρχίσει με μικρές παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά να δείχνουμε ότι σιγά σιγά ο δήμος μας αλλάζει εικόνα. Από τα παρκάκια που καθαρίζουμε μέχρι τους δημόσιους χώρους. Είμαστε πανέμορφος δήμος με υπέροχη ακτογραμμή, την οποίαθέλουμε με ωραίο τρόπο να την αναδείξουμε. Προχωράμε βήμα-βήμα ακολουθώντας τον σχεδιασμό μας που ασφαλώς χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει στο 100%» κατέληξε.