Σαβ, 22 Ιουν 2024
Αρχική  > Δαίμων...

(ΒΙΝΤΕΟ) «Μη με κάνεις σκουπίδι! Ανακύκλωσε τώρα!» 600 παιδιά έμαθαν τα μυστικά της ανακύκλωσης στον Εθνικό Κήπο

7/6/2024

Με ποικίλες δράσεις μέσα στην πόλη γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Αθηναίων. Στην πιο σημαντική από αυτές, 600 μαθητές από σχολεία της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στον Εθνικό Κήπο και συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες, προκειμένου μέσω του παιχνιδιού να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία του περιβάλλοντος, να ενημερωθούν, να μάθουν πώς θ’ αλλάξουν συνήθειες και πώς θα βάλουν την ανακύκλωση στη ζωή τους. Ο δήμος μοίρασε σακούλες για την οικιακή συλλογή βιοαποβλήτων.

Η δράση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Εθνικό Κήπο, τη ΔΑΕΜ και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Με σύνθημα «Μη με κάνεις σκουπίδι! Ανακύκλωσε τώρα!» τα παιδιά έμαθαν τα μυστικά της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης και τα οφέλη της διαλογής των απορριμμάτων στο σπίτι.

«Ξέρουμε ότι τα παιδιά είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές των προσπαθειών μας για την αύξηση της ανακύκλωσης στον καφέ κάδο, αφού όταν γυρίσουν στα σπίτια τους θα μάθουν στις οικογένειές τους τι πρέπει να κάνουν. Όλοι μαζί έχουμε ευθύνη να υιοθετήσουμε έναν οικολογικό τρόπο ζωής στην καθημερινότητά μας για να καταστήσουμε βιώσιμη την Αθήνα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.