Τρι, 03 Οκτ 2023
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Απών ο Βορίδης από την Ολομέλεια για την Αυτοδιοίκηση!!!

20/6/2022

 Αλγεινές εντυπώσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, “έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων” του την κοινοβουλευτική διαδικασία που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στην Ολομέλεια της Βουλής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο αρμόδιος Υπουργός δεν είναι παρών, σε μια κρίσιμη συζήτηση όπου αναδεικνύονται και όλα τα θεσμικά ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπως το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας σταδιακά καταρρίπτει ως αντισυνταγματικές τις παρεμβάσεις της Ν.Δ. στο σύστημα διακυβέρνησης των Ο.Τ.Α.

Στα κυβερνητικά έδρανα κάθεται μόνος του ο Στέλιος Πέτσας.

Περιττό να αναφέρουμε ότι απών είναι και ο Υπουργός Οικονομικών, στον οποίο επίσης απευθυνόταν η Επίκαιρη Επερώτηση, δεδομένου ότι για τα μείζονα οικονομικά αδιέξοδα των Ο.Τ.Α. οι τελικές εξηγήσεις και απαντήσεις μπορούν να δοθούν από το Υπουργείο Οικονομικών.

Τι “φοβήθηκαν” άραγε οι αρμόδιοι Υπουργοί και δεν πήγαν στη Βουλή για τα θέματα αρμοδιότητάς τους;

Είναι δυνατόν να λείπει ο Μάκης Βορίδης, από μια τέτοια συνεδρίαση, η ημερομηνία της οποίας ήταν γνωστή εδώ και πολλές ημέρες;

Την απάντηση προφανώς μπορεί να την καταλάβει ο κάθε αναγνώστης μας, αρκεί να διαβάσει το κείμενο της Επίκαιρης Επερώτησης  που κατέθεσε σύσσωμη τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.