Τρι, 16 Ιουλ 2024

Απολυμάνσεις και προληπτικά μέτρα προστασίας έναντι του Covid – 19, στο Κιλκίς

31/10/2020

Στην απολύμανση σχολικών μονάδων όπου εκδηλώθηκαν μεμονωμένα κρούσματα κορονοϊού προχώρησε ο Δήμος Κιλκίς. Το πρόγραμμα των απολυμάνσεων είναι διαρκές και μικροβιοκτονίες εφαρμόζονται τακτικά σε δημοτικά κτήρια, στο δημόσιο χώρο (πλατείες, πάρκα κ.α.) στο στόλο των οχημάτων (μηχανήματα έργου, υπηρεσιακά οχήματα, απορριμματοφόρα).

Στη βάση του περιορισμού της διασποράς του Covid – 19 διατίθενται επίσης περιοδικά μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους του Δήμου, στις σχολικές καθαρίστριες και σε σχολικές μονάδες οι οποίες επιπροσθέτως έχουν προμηθευτεί και με φαρμακευτικό υλικό.

Ως προς τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, τηρούνται οι υγειονομικές οδηγίες αναφορικά με τις απαιτούμενες αποστάσεις – η διαγράμμιση της λαϊκής αγοράς που ολοκληρώθηκε προσφάτως υπηρετεί την ανάγκη της ευλαβικής τήρησης των αποστάσεων -  και με την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους εκθέτες και τους καταναλωτές. Για προληπτικούς λόγους άλλωστε και με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας εξαιρέθηκαν από τη συμμετοχή τους στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς περί τους τριάντα πέντε εκθέτες από τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών οι οποίες βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου (επίπεδο 4).     

Για να αποφευχθεί η δυσμενής προοπτική μιας περαιτέρω επιδημιολογικής επιβάρυνσης στην περιοχή μας ο Δήμος Κιλκίς καλεί τους πολίτες να επιμείνουν στην αντίσταση κατά της πανδημίας του Covid – 19 ακολουθώντας επιμελώς τους βασικούς κανόνες υγιεινής, αποφεύγοντας την έκθεση στο συνωστισμό και φορώντας μάσκα στους εσωτερικούς χώρους εργασίας και στους εξωτερικούς χώρους.