Κυρ, 21 Ιουλ 2024
Αρχική  > Δήμοι  > Διόνυσος

Απογραφή Πληθυσμού & Κατοικιών στο Δήμο Διονύσου: Συμμετέχουμε όλοι, διασφαλίζουμε το μέλλον του τόπου μας

15/11/2021

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 διενεργεί την Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών, στην οποία θα πρέπει όλοι οι πολίτες να ανταποκριθούν.

Υπογραμμίζουμε ότι για το Δήμο Διονύσου είναι εξαιρετικά σημαντικό να απογραφούν όλοι οι κάτοικοί του, ανεξάρτητα από το αν αυτοί είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια,  δηλαδή ανεξάρτητα από το εάν είναι δημότες ή όχι.

Ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων καθορίζει καίριας σημασίας παραμέτρους της πολιτικής του για τα επόμενα χρόνια, όπως μεταξύ άλλων το ποσό της κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει κάθε δήμος για να χρηματοδοτήσει τις βασικές του δραστηριότητες (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι), το οποίο εξαρτάται από τον αριθμό του μόνιμου πληθυσμού που προκύπτει αποκλειστικά από τις Απογραφές κάθε δεκαετίας. Επιπλέον, η νομοθεσία λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των μονίμων κατοίκων της απογραφής ως γνώμονα κατάταξης του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής σε μια σειρά από πολιτικής σημασίας θεσμούς.

Σας καλούμε όσοι είστε δημότες, κάτοικοι ή έχετε δεύτερη κατοικία στο Δήμο μας να απογραφείτε στο Δήμο Διονύσου.

Η Απογραφή θα συμβάλει στην ανάπτυξη του Δήμου μας για την επόμενη δεκαετία.

Πως θα γίνει; 

Η Απογραφή θα διενεργηθεί λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού COVID-19. Σε αυτό το πλαίσιο, φέτος, για πρώτη φορά, θα υπάρχει η δυνατότητα να απογράψουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας και τα μέλη του νοικοκυριού μας, άμεσα και με ασφάλεια (ηλεκτρονική αυτοαπογραφή).

Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσει έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή άλλου είδους κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Στη συνέχεια, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr (http: //www.gov.gr), χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτό κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για τα νοικοκυριά και τα μέλη του.

Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπόρεσαν να απογραφούν μόνοι τους ηλεκτρονικά, θα απογραφούν με τη μέθοδο «πόρτα-πόρτα» με φυσική παρουσία του απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ.

Η διαδικασία – Οι ερευνητές φέρουν κονκάρδα της ΕΛΣΤΑΤ

Οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ (Tομεάρχες) επικοινωνούν με ιδιοκτήτη ή ένοικο της κατοικίας ή του κτιρίου, ή τον διαχειριστή της πολυκατοικίας, για την παροχή πληροφοριών αναφορικά με τα χαρακτηριστικά κάθε κτιρίου.

Υπογραμμίζεται ότι οι Ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ για την Απογραφή Κτιρίων (Τομεάρχες) φέρουν ειδική κονκάρδα με το ονοματεπώνυμό τους, τη σφραγίδα και το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ και φορούν κατά κανόνα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες, μάσκα, χρώματος σκούρου μπλε, που αναγράφει με λευκά γράμματα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ 2021» και φέρει το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ. Δεν χρειάζεται να δείξετε το σπίτι σας, παρά μόνον να απαντήσετε στις ερωτήσεις του, οι οποίες μπορούν να δοθούν στην είσοδο του σπιτιού σας.

Εφόσον χρησιμοποιούνται ειδοποιητήρια από τους Τομεάρχες αυτά θα φέρουν πάντα σήμανση της ΕΛΣΤΑΤ.

Περισσότερες πληροφορίες: www.statistics.gr

Υπεύθυνος Επόπτης για την Απογραφή στο Δήμο Διονύσου είναι το στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ κ.Κωνσταντίνος Λοίζος (τηλ.: 210 8161683 - εσωτερικό 2 και 210 8161693 -εσωτερικό 2, Μικράς Ασίας 49, Κρυονέρι). Υπεύθυνος Αντιδήμαρχος για θέματα απογραφής είναι ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων και Διοικητικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Ράικος (213 2030605).