Κυρ, 01 Αυγ 2021
Αρχική  > Δήμοι

Από τη Δ.Ε. Συκεών ξεκινά σήμερα η διαβούλευση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

22/8/2019

Με τη συνεδρίαση στη Δημοτική Ενότητα Συκεών ανοίγει αύριο Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 ο κύκλος της Διαβούλευσης με αντικείμενο την προετοιμασία του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού για το έτος 2020, για να ακολουθήσουν αμέσως μετά οι συνεδριάσεις στις άλλες τρεις Δημοτικές Κοινότητες, με την κορυφαία εκδήλωση να ολοκληρώνεται με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Πρόκειται για πάγιες διαδικασίες, τις οποίες η δημοτική Αρχή τηρεί πιστά, και πολύ πριν προβλεφθούν από τον «Καλλικράτη», στο πλαίσιο της συμμετοχικής, συνεργατικής, δημοκρατικής και διαφανούς διοίκησής της, θεσμοθετώντας έναν ανοικτό διάλογο διαρκείας μέσω του οποίου δήμος και πολίτες συνδιαμορφώνουν και σχεδιάζουν από κοινού το μέλλον του τόπου. Στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου, πέρα από τις κατά τόπους συνεδριάσεις με συλλόγους και φορείς, από τη δημοτική Αρχή ζητήθηκε να καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις τους για έργα και υποδομές καθώς και δράσεις για το επόμενο έτος 2020.

Αναλυτικότερα, οι συνεδριάσεις των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων στο πλαίσιο της διαβούλευσης θα πραγματοποιηθούν:

• Πέμπτη 22.8.2019 – 5.30 μ.μ.

Δ.Ε. Συκεών, Αίθουσα συνεδριάσεων Δημ. Συμβουλίου (Συκιές)

• Πέμπτη 22.8.2019 – 8 μ.μ.

Δ.Ε. Αγίου Παύλου, Αίθουσα εκδηλώσεων Δημοτικού Ωδείου (Αγ. Παύλος)

• Δευτέρα 26.8.2019 – 6 μ.μ.

Δ.Ε. Νεάπολης, Αίθουσα συνεδριάσεων Δημ. Συμβουλίου (Νεάπολη)

• Δευτέρα 26.8.2019 – 9.15 μ.μ.

Δ.Ε. Πεύκων, Αίθουσα συνεδριάσεων Δημ. Συμβουλίου (Πεύκα)

Ο κοινωνικός διάλογος θα ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (δημοτικό κατάστημα Νεάπολης), με τα μέλη της να αξιολογούν τις προτάσεις που θα έχουν γίνει προκειμένου να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό της διοίκησης. Σ’ αυτήν συμμετέχουν συνολικά 67 μέλη, από τα οποία τα 49 είναι εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων και τα 17 πολίτες που προκύπτουν από κλήρωση.