Παρ, 14 Φεβ 2025
Αρχική  > Δήμοι  > Άλιμος

Απίστευτη καταγγελία Κονδύλη για τα βοθρολύματα της ΕΥΔΑΠ στο ρέμα της Πικροδάφνης και τη Μαρίνα Αλίμου

31/12/2024
Μόνο οργή μπορεί να προκαλούν τα όσα ο Δήμαρχος Αλίμου κ.Κονδύλης καταγγέλλει για την μόλυνση που υφίσταται ο Δήμος Αλίμου από τα λύματα των αποχετεύσεων της ΕΥΔΑΠ , αλλά αυτό που αναφέρει για το ρέμα της Πικροδάφνης και την Μαρίνα Αλίμου εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

 

Διαβάστε τα όσα αναφέρει:

 
Το γνωστό σημείο στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος δεν είναι το μοναδικό σημείο όπου υπερχειλίζουν τα λύματα από τον υπόνομο (αποχέτευση) όταν το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ είναι υπερφορτωμένο.
Υπάρχουν άλλα δύο, εξαιρετικά επιβαρυμένα, σημεία της πόλης μας, όπου πέφτουν τα λύματα της αποχέτευσης, όταν το δίκτυο είναι υπερφορτωμένο από τη χρήση (ακόμα και όταν δεν υπάρχει βροχή).
Και σε αυτές τις 2 περιπτώσεις, τα λύματα της αποχέτευσης, αντί να πάνε στην Ψυτάλλεια, χύνονται απευθείας στο φυσικό περιβάλλον, το οποίο μολύνεται και ρυπαίνεται. Ταυτόχρονα, η ζωή των ανθρώπων γίνεται ανυπόφορη από τις διαρκείς δυσοσμίες και τις τριτοκοσμικές εικόνες.
Αμφότερα τα σημεία, έχει δεσμευθεί η ΕΥΔΑΠ ότι θα τα αναβαθμίσει μέσα στο 2025, ωστόσο περιμένουμε να δούμε πράξεις, πριν γίνει "viral" κανένα νέο βίντεο από βοθρολύματα μέσα στη θάλασσα ή μέσα στο ρέμα Πικροδάφνης.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ:
1. Η ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ
Όταν το αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ (δίπλα στη Μαρίνα) υπερ-φορτώνεται από λύματα, ό,τι ξεχειλίζει από το δίκτυο οδηγείται απευθείας μέσα στη Μαρίνα Αλίμου. Το αποτέλεσμα της (διαρκούς) ρύπανσης της θάλασσας, το βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία, όπου ο βυθός έχει άλλο χρώμα, λόγω της "λάσπης" από την αποχέτευση...
2. ΤΟ ΡΕΜΑ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ
Όταν το αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ (στην οδό Έλλης) υπερ-φορτώνεται από λύματα, ό,τι ξεχειλίζει από το δίκτυο οδηγείται απευθείας μέσα στο Ρέμα Πικροδάφνης (και από εκεί, μέσα στη θάλασσα, δίπλα στην περιοχή ΕΔΕΜ). Δείτε τη δεύτερη φωτογραφία.
Η δυσοσμία στην περιοχή "Γκρώμαν" είναι διαρκής, αφόρητη και απάνθρωπη. Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται στα "όριά τους", καθώς βασανίζονται σε μόνιμη και καθημερινή βάση από το αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ.
Στις δύο τελευταίες φωτογραφίες, φαίνεται ο αγωγός υπερχείλισης της ΕΥΔΑΠ που έχει ανοίξει και πετάει μέσα στο Ρέμα Πικροδάφνης έναν καταρράκτη από βοθρολύματα.

 

Διαβάστε την ανάρτηση του Δημάρχου Αλίμου στο Facebook