Τετ, 24 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Απεργία στα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη (8/03) - Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

7/3/2023
Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 8 Μαρτίου, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσαν εργαζόμενοι των μέσων σταθερής τροχιάς.

Με ανακοίνωσή τους έξι σωματεία αναφέρουν πως Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ θα λειτουργήσουν τις ώρες 11:00-17:00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές και διαδηλώτριες να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ., παρακολουθώντας συγκλονισμένοι, όπως δηλώνουν, το δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, ζητούν να μην περάσει στη λήθη και να αποδοθούν ευθύνες «όσο ψηλά και εάν βρίσκονται».

Παράλληλα, διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού στη ΣΤΑ.ΣΥ., προμήθεια όλων των αναγκαίων ανταλλακτικών και την αποκατάσταση όλων των συρμών.

Στην απεργία συμμετέχουν το σωματείο εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ., το σωματείο ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (ΣΗΕΚ), ο σύλλογος εργαζομένων ΤΡΑΜ (ΣΕΤ), το σωματείο ηλεκτροδηγών, ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΗΤΑ), το συνδικάτο σταθμαρχών - εργαζομένων «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ», το σωματείο εργαζομένων κέντρου ελέγχου λειτουργία μετρό Αθηνών (ΣΕΚΕΛΜΑ).

Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένονται οι αποφάσεις του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας).