Πεμ, 01 Οκτ 2020
Αρχική  > Δήμοι

Απειλές κατά των εργαζομένων σε Δημοτική επιχείρηση του Δήμου Καλλιθέας

10/6/2020

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Αξιωματικής Ανιπολίτευσης στην Καλλιθέα Κώστας Ασκούνης ενημερώνει για τις απειλές που δέχθηκαν εργαζόμενοι στη Δημοτική επιχείρηση του Νεκροταφείου.

Διαβάστε την ανακοίνωση: 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων και των Δημοτικών Παρατάξεων σχετικά με τις απειλές προμηθευτή της Δημοτικής Επιχείρησης  του Νεκροταφείου κατά της ζωής εργαζομένων (ότι θα στείλει τους «ανθρώπους» του να δείρουν εργαζομένους…).

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός έλαβε χώρα, γιατί οι εργαζόμενοι απλά, έκαναν καλά τη δουλειά τους, δηλαδή πρωτοκόλλησαν χαμηλότερη προσφορά  άλλου προμηθευτή. Μία ενέργεια που ομόφωνα καταδίκασε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας.

Η παράταξή μας καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις απειλές κατά εργαζομένων που παραπέμπουν σε πρακτικές και μεθόδους που ουδεμία σχέση έχουν με μία ευνομούμενη κοινωνία, και προτείναμε:

·        Η Διοίκηση του Δήμου να παραπέμψει άμεσα την υπόθεση στον Εισαγγελέα και να παρθούν τα αναγκαία ασφαλιστικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

·        Να αποκλειστεί ο εν λόγω προμηθευτής από οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία με τη Δημοτική Επιχείρηση και το Δήμο.

Επίσης, σοβαρά ερωτήματα ανακύπτουν από το που αντλεί τη δύναμη ο εν λόγω προμηθευτής, ώστε να φθάνει στο σημείο να απειλεί τη ζωή των εργαζομένων, αλλά και πως ενημερώθηκε για την κατάθεση άλλης οικονομικότερης προσφοράς;

Καλούμε τη Διοίκηση να ασχοληθεί σοβαρά και μεθοδικά με τηνκατάσταση που επικρατεί στη Δημοτική Επιχείρηση και να δώσει ένα τέλος σε παράνομες πρακτικές και μεθοδεύσεις.