Παρ, 21 Ιαν 2022
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Ανοιχτή Πόλη: “Το Μεγάλο μας Σπίτι” στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ

4/11/2020

Να συνεχιστεί η λειτουργία του “Μεγάλου μας Σπιτιού”


Αντιπροσωπεία της Ανοιχτής Πόλης με τον επικεφαλής Νάσο Ηλιόπουλο επισκέφθηκε σήμερα τον χώρο υποδοχής και κοινωνικοποίησης μικρών παιδιών  “Το Μεγάλο μας Σπίτι” στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ. Εκεί, μας υποδέχτηκαν μέλη της ομάδας που λειτουργεί εθελοντικά την ανοιχτή αυτή δομή την οποία έχουν αγκαλιάσει γονείς και παιδιά από όλη την Αθήνα.

“Το Μεγάλο μας Σπίτι” στεγάζεται από τα τέλη του 2015 σε ακίνητο παραχωρημένο από τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος καλύπτει και τα βασικά λειτουργικά έξοδα (ηλεκτρικό και νερό). Ωστόσο, τον Ιούλιο του 2020 το συμβόλαιο παραχώρησης έληξε, και δεν έχει ακόμα υπάρξει συνάντηση ή ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή για ανανέωσή του, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι του “Σπιτιού” να ανησυχούν για το μέλλον του.


Η Ανοιχτή Πόλη θεωρεί ότι το εγχείρημα του “Μεγάλου μας Σπιτιού” πρέπει να συνεχίσει να φιλοξενείται και να στηρίζεται από τον Δήμο Αθηναίων, όχι μόνο γιατί αποτελεί έναν χώρο συμπερίληψης, αλληλεγγύης και προαγωγής της ψυχικής υγείας ανοιχτό στην κοινότητα αλλά και γιατί λειτουργεί με φροντίδα, ποιότητα και συνέπεια. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να ανανεώσει τη σύμβαση παραχώρησης του ακινήτου στο ΚΑΠΑΨ και να ενισχύσει την προσπάθεια του “Σπιτιού” με επιπλέον πόρους, ώστε να καλύπτει και μέρος τουλάχιστον των εξόδων που μέχρι τώρα καλύπτονται με δωρεές, χορηγίες και πολλή εθελοντική εργασία.

Δημοτική κίνηση ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ