Δευ, 01 Ιουν 2020
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Άδωνις Γεωργιάδης* στον AIRETO: Ενωμένοι μπορούμε να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα

4/7/2019

    * αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπ. βουλευτής Βορείου Τομέα Β’ Αθηνών 

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο  Τεύχος Ιουνίου- Ιουλίου της Εφημερίδας AIRETOS.

Μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε ολόκληρη την Εφημερίδα ΕΔΩ

 

 Τι πιστεύετε ότι θα βγάλει η κάλπη την Κυριακή;

Ο παλμός, η ενέργεια, η ψυχή και η εμπιστοσύνη του κόσμου είναι ενδεικτική του νικηφόρου αποτελέσματος για τη Νέα Δημοκρατία. Δεν προεξοφλούμε τίποτα, δεν χαλαρώνουμε, η συμμετοχή πρέπει να είναι μαζική στις 7 Ιουλίου, αλλά η ‘φωνή’ του κόσμου είναι εκκωφαντική για να μπει ένα τέλος σε αυτή την κυβέρνηση.  Βεβαίως η κάλπη είναι άδεια και πρέπειναγεμίσει από την αρχή και εννοείται πως καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Δεν θα αποφασίσουν άλλοι για μας. Δεν είναι μόνο οι δημοσκοπήσεις που δίνουν αυτόν τον «αέρα». Είναι η  περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δείχνειότι ενωμένοι μπορούμε να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα.

  Αν δεν έχετε αυτοδυναμία θα πάτε σε εκλογές με απλή αναλογική στις 15 Αυγούστου ή θα επιδιώξετε κυβέρνηση συνεργασίας για να μην οδηγηθεί η χώρα σε περιπέτειες;

Όπως  έχει πει και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση για οποιοδήποτε λόγο, τότε η χώρα θα οδηγηθείσε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική. Είναι αυτό που θέλουν οι πολίτες; Όχι, δεν είναι αυτό που θέλουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες.Για αυτό αγωνιζόμαστε όλοι. Για να λάβουμε ισχυρή λαϊκή εντολή, να επιστρέψουμε στην  κανονικότητα και να αλλάξουμε τις ζωές μας προς το καλύτερο. Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία ισοδυναμεί με ψήφο στο μέλλον, στο αύριο, στην προοπτική της χώρας και στην ευημερία των πολιτών.

  Πείτε μας πέντε λόγους για να σας ψηφίσει ο πολίτης. Αναφερόμαστε στην καθημερινότητα του.

Οι λόγοι δεν είναι πέντε, είναι 105 και παραπάνω για να ψηφίσουν οι πολίτες τη Νέα Δημοκρατία. Οτιδήποτε άλλο θα είναι έκπτωση και επιστροφή στην οπισθοδρόμηση που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  Η διαχείριση της καθημερινότητας είναι ένα μεγάλο στοίχημα και θα το κερδίσουμε.Πάνω από όλα είναι οι πολίτες, το παρόν τους και το μέλλον τους. Όπως θα διαβάσετε και στο πρόγραμμά μας, εγγυόμαστε δικαιότερη φορολογία και ανάπτυξη, καθώς μια οικονομία που αναπτύσσεται εξασφαλίζει περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα σε όλους. Άρα, καλύτερη ποιότητα ζωής. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μέσα σε μια διετία και για όλους τους ιδιοκτήτες. Καθιέρωση επιδόματος 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, ασφάλεια σε κάθε γειτονιά, επένδυση σε μια αναβαθμισμένη δημόσια παιδεία.  Ήδη σας είπα περισσότερα, μπορώ να αναφέρω και άλλα πολλά, αλλά προτιμώ να τα κάνουμε πράξη.

 Ποιες είναι οι αναπτυξιακές δυνατότητες του βόρειου τομέα στον οποίο πολιτεύεστε;

Δεκατέσσερις δήμοι συναποτελούν τον βόρειο τομέα. Κηφισιά, Πεντέλη, Μεταμόρφωση, Λυκόβρυση-Πεύκη, Μαρούσι, Βριλήσσια, Ηράκλειο, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα, Νέα Ιωνία, Γαλάτσι, Φιλοθέη-Ψυχικό και Παπάγου-Χολαργός. Καταλαβαίνετε για τη «περιφέρεια» μιλάμε. Οι επενδυτικές και οικονομικές προοπτικές είναι τεράστιες. Στο πρόγραμμα μας παρουσιάζουμε με στοιχεία πως  η οικονομία θα ανορθωθεί με επενδύσεις που θα φέρουν ισχυρή ανάπτυξη. Τα εργοτάξια είχαν «νεκρώσει» παντού. Εμείς θα δώσουμε πνοή στον κατασκευαστικό κλάδο και στις υποδομές όπου τα περιθώρια ανάπτυξης είναι ακόμα μεγαλύτερα. Όλα αυτά συνεπάγονται νέες θέσεις εργασίας, νέες δουλειές.   Σε περίπτωση νίκης και σχηματισμού κυβέρνησης ποιες θεωρείτε ότι πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας;

«Προτεραιότητα μας είναι η επιστροφή στην κανονικότητα και ένα κράτος σύγχρονο, αποτελεσματικό και φιλικό στον πολίτη, τον οποίο θα υπηρετεί και εξυπηρετεί. Ένα κράτος ισχυρό, με ρόλο επιτελικό και ρυθμιστικό, που να αντιστέκεται σε ιδεοληψίες και μεταρρυθμίσεις. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης λάβει ισχυρή λαϊκή εντολή, που θα τη λάβει, πρώτος νόμος θα είναι να καταργηθεί η απλή αναλογική για να υπάρχει πολιτική σταθερότητα. Δεύτερος νόμος θα είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου για να τελειώνουμε με τους «μπαχαλάκηδες». Τρίτος νόμος το φορολογικό νομοσχέδιο , το οποίο προβλέπει  μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 15% το 2020, μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 28% στο 20% το 2020 και μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 24% στο 20% το 2022. Επίσης αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή για τρία χρόνια.  Ισχυρή λαϊκή εντολή για την αναγέννηση της Ελλάδας, μπορούμε και θα το καταφέρουμε.