Παρ, 07 Αυγ 2020
Αρχική  > Δήμοι

40.000 ποδήλατα στα Τρίκαλα

5/6/2020

Εκατοντάδες οι τρικαλινοί και οι τρικαλινές κάθε ηλικίας που για μια ακόμη φορά μετείχαν σε ποδηλατάδα. Αυτή τη φορά, ήταν η ποδηλατάδα που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα Ποδηλάτου, σε συνδυασμό με την πρωτοβουλία «6 για έξω» της ΚΕΔΕκαι την Ημέρα Περιβάλλοντος.
Με μια διαδρομή 13.033 μέτρων, ακριβώς δηλαδή ο αριθμός του smsπου στέλναμε για έξοδο την περίοδο της καραντίνας, ο Δήμος Τρικκαίων συμπεριέλαβε τμήματα των υπαρχόντων ποδηλατοδρόμων.
Με παρόντα τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, που έδωσε το σύνθημα για εκκίνηση, οι ποδηλατιστές δεν βγήκαν και πολύ εκτός πορείας, αφού οι περισσότεροι εξ αυτών καθημερινά χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους. Εξάλλου, τα περίπου 40.000 ποδήλατα στα Τρίκαλα αποτελούν το δείγμα και την απόδειξη για τη μέγιστη αγάπη στο πλέον οικολογικό μέσο μετακίνησης.
Οι δράσεις «6 για έξω» του Δήμου Τρικκαίων συνεχίζονται με τοποθέτησηακόμη περισσότερων ποδηλατοστασίων, ηλεκτρονική ψηφοφορία για νέο ποδηλατόδρομο με δοκιμαστικό κλείσιμό του, τοποθέτηση ηλιακού κάδου απορριμμάτων, τοποθέτηση άλλων 3 ταχυφορτιστών, δημιουργία σημείων επισκευής ποδηλάτου… Και, βεβαίως, οι υπό δημιουργία ποδηλατόδρομοι, με στόχο τα 20 χιλιόμετρα διαδρομής στην πόλη και σε καίρια σημεία της, για όλους και όλες.