Τετ, 24 Απρ 2024
Αρχική  > Κοινωνία - Υγεία - Πολιτισμός - Περιβάλλον

2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Δήμου Πειραιά στο Σ.Ε.Φ. στις «Ημέρες Θάλασσας 2023»

1/6/2023

Περισσότερα από 2.000  παιδιά συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής  Ρομποτικής  Δήμου Πειραιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2023», την Κυριακή 28/5/2023.

 

Οι μαθητές επτά Δημοτικών σχολείων και επτά Γυμνασίων του Δήμου Πειραιά παρουσίασαν πρωτοποριακές ιδέες και λύσεις σε θέματα που αντιμετωπίζουν μεγάλες πόλεις – λιμάνια σε σημαντικούς τομείς όπως η καθαριότητα, το περιβάλλον, το κυκλοφοριακό, το πράσινο, τη λειτουργία του λιμανιού, την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των τουριστών αλλά και την ανάδειξη της ιστορίας και της κληρονομιάς του Πειραιά χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) και  τον εξοπλισμό που τους έδωσε ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο  του  ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος ρομποτικής Blue Act.

Ταυτόχρονα, 88 ομάδες από όλη την Αττική πήραν μέρος στον διαγωνισμό FLL Discover & Explore με θέμα την παραγωγή, μεταφορά, αποθήκευση και χρήση της ενέργειας.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος  παρακολούθησε τις δραστηριότητες των παιδιών και συνομίλησε μαζί τους,  σε δήλωσή του, τόνισε :

«Περισσότερα από 2.000 παιδιά από 4 έως 10 ετών συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μια εξαιρετική εκδήλωση στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας. Η ρομποτική βάζει τα παιδιά στη νέα εποχή,  σχετικά με το πως   μπορούμε  αξιοποιώντας την τεχνολογία, να λύνουμε προβλήματα στην πόλη μας.  Συγχαρητήρια σε όλους, στη διοργάνωση, στα παιδιά και κυρίως στους γονείς που ωθούν τα παιδιά σε τόσο δημιουργικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες».

 

H Αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Αντωνάκου σε δήλωσή της συνεχάρη τους μαθητές για τις πρωτοποριακές τους ιδέες, σημειώνοντας πως είναι πολύ σημαντικό που με ομαδικό πνεύμα και αξιοποιώντας την   τεχνολογία τα παιδιά εντοπίζουν προβλήματα της πόλης, βρίσκοντας καινοτόμες λύσεις. «Οι Ημέρες Θάλασσας του Δήμου Πειραιά περιλαμβάνουν σημαντικές δράσεις,  στις οποίες είναι χαρά μας να παρευρισκόμαστε και να στηρίζουμε», σημείωσε η κα Αντωνάκου.