Δευ, 18 Νοε 2019
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

10 ερωτήσεις στη Μαρία Καπασσά* απο το airetos.gr

23/5/2019

1.     Πώς θα θέλατε να δείτε το Μαρούσι;

Θέλω και διεκδικώ ένα Μαρούσι σύγχρονο, δίκαιο, δυνατό, φιλικό, ασφαλές, βιώσιμο, στη βάση της καινοτομίας, της συνεργασίας, της οργάνωσης και της αποτελεσματικότητας μέσα από δράσεις και πράξεις ουσίας.

2.     Τι σηματοδοτεί για εσάς η συνεργασία σας με τον Γιώργο Καραμέρο;

Την προσωπική αφετηρία της ενασχόλησής μου με τις υποθέσεις του Δήμου από τη θέση του αιρετού αντιπροσώπου αλλά και την απαρχή μίας συνεργασίας με έναν νέο άνθρωπο με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, ικανότητα και θέληση να προσφέρει στον τόπο του.

3.     Βλέπετε τον Γιώργο Καραμέρο επόμενο Δήμαρχο Αμαρουσίου;

Είμαι βέβαιη, μένει να αποτυπωθεί και στην κάλπη. Το Μαρούσι χρειάζεται έναν Δήμαρχο νέο και δυναμικό, και ο Γιώργος Καραμέρος είναι ο μοναδικός από τους υποψήφιους Δημάρχους που συνδυάζει και τα δύο. Το «Ενωμένο Μαρούσι» έχει καταγράψει εξαιρετικά θετική ανταπόκριση μεταξύ των συμπολιτών μας.

4.     Ποιο είναι το στοίχημα αυτών των εκλογών; Και ποιο για το Δημοτικό Συμβούλιο που θα αναδείξουν οι πολίτες;

Να μην αλλάξουμε απλά Δημοτική Αρχή, αλλά να γυρίσουμε σελίδα στον Δήμο. Να γίνει πράξη η ανανέωση προσώπων και απόψεων στο Δημοτικό μας Συμβούλιο. Να βρεθεί την επόμενη μέρα κώδικας και σημείο συνεννόησης σε επίπεδο αποφάσεων.

5.     Τον ψηφοφόρο… τι θα τον συμβουλεύατε να προσέχει στην κάλπη;

Να αποφύγει την ψήφο της κάλπικης ελπίδας.

6.     Θα θέλατε να δείτε περισσότερες γυναίκες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο;

Νομίζω ότι επιβάλλεται. Όταν συνδυάζονται η οξυδέρκεια, η γνώση και η ικανότητα σε μία γυναίκα, η αποτελεσματικότητα είναι εγγυημένη, αρκεί να έχει την ευκαιρία να το αποδείξει.

7.     Η άποψή σας για την απλή αναλογική;

Ενισχύει τη φωνή των μικρότερων, σιγοντάρει τα πρόσωπα ατομικά. Δυσκολεύει τις ισορροπίες στη λήψη αποφάσεων.

8.     Πιστεύετε ότι ένα πολυσυλλεκτικό Δημοτικό Συμβούλιο την επόμενη μέρα θα μπορέσει να λειτουργήσει;

Με σύνθεση και συναίνεση μπορεί να προκύψει ένα πολύ δυναμικό κράμα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει πόσο ενωτική ματιά θα διαθέτει ο επόμενος Δήμαρχος, εάν θα διαθέτει το χάρισμα της σύνθεσης και της συνεργασίας και θεωρώ ότι ο Γιώργος Καραμέρος το διαθέτει.

9.     Ακούγεται από πολλές μεριές η προτροπή οι νέοι να ασχοληθούν με τα κοινά… Η νεότητα κατά τη γνώμη σας από μόνη της αποτελεί αυταξία;

Η ταμπέλα της νεότητας ως αυταξία σε έναν υποψήφιο είναι κενή περιεχομένου όταν δεν συνοδεύεται από φρέσκιες ιδέες και γνώσεις για να εφαρμόσει σύγχρονες πολιτικές.

10.   Υπάρχει προεκλογικό bullying. Τι πιστεύετε;

Ως κοινωνικό φαινόμενο, δυστυχώς, λαμβάνει και αυτή τη διάσταση. Είναι λυπηρό όταν αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπάρχει πολιτική παιδεία και για να «επιβιώσεις» πρέπει να παίξεις με υπόγεια μέσα και αθέμιτες πρακτικές. Επομένως, πρέπει να διαθέτεις παιδεία και ισχυρές προσωπικές αντιστάσεις για να μείνεις έξω από αυτόν τον ανέντιμο και ανούσιο πόλεμο.

 

* Η Μαρία Καπασσά είναι Χημικός, MSc Πανεπιστημίου Αθηνών, Διδάκτωρ Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Καραμέρου #Ενωμένο Μαρούσι