Πεμ, 25 Απρ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Όλη η νομοθεσία για τις Δημόσιες Συμβάσεις δωρεάν στην οθόνη σας

1/11/2019
Χρήσιμη ενημέρωση σχετικά με την παρακολούθηση της νομοθεσίας των Δημοσίων Συμβάσεων (ενωσιακής και εθνικής), που αποτελεί κρίσιμη παράμετρο στην καθημερινή λειτουργία και των Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξέδωσε η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.) την 31η Οκτωβρίου.

 

Αναλυτικότερα, η Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ., με έγγραφο του Προέδρου της, ενημερώνει πως, σύμφωνα με τις θεσμοθετημένες αρμοδιότητές της - όπως αυτές περιλαμβάνονται στο αρ.2 του ιδρυτικού της νόμου 4013/2011, όσο και στον Οργανισμό της (αρ.53 του ν.4605/2019) - συλλέγει και δημοσιεύει πληροφορίες σχετικά με το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο των Δημοσίων Συμβάσεων και τηρεί τις σχετικές πληροφορίες στην Εθνική Βάση Δεδομένων Δημοσίων Συμβάσεων.

Προς υλοποίηση της σχετικής αρμοδιότητας, παρακολουθεί και καταγράφει την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία στον τομέα των Δημοσίων Συμβάσεων, συντάσσει, επιμελείται και αναρτά “Πίνακα Παρακολούθησης Νομοθεσίας Δημοσίων Συμβάσεων”, στην αντίστοιχη ειδική ενότητα της διαδικτυακής πύλης της Εθνικής Βάσης Δεδομένων Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Β.Δ.ΔΗ.ΣΥ https://ppp.eaadhsy.gr), με τη δυνατότητα χρήσης σχετικών εργαλείων αναζήτησης και φιλτραρίσματος των σχετικών νομοθετημάτων, τα οποία περιλαμβάνει. Ο “Πίνακας Παρακολούθησης Νομοθεσίας Δημοσίων Συμβάσεων” αντικατέστησε τα αναρτώμενα, μέχρι σήμερα, ενημερωτικά τριμηνιαία δελτία νομοθεσίας.

Στον Πίνακα καταχωρίζονται, ενιαία πλέον, όλα τα νομοθετήματα, τόσο του ενωσιακού, όσο και του εθνικού δικαίου των δημοσίων συμβάσεων.

Ειδικότερα περιλαμβάνονται:

Α. Ενωσιακό Δίκαιο

· Κανονισμοί

· Οδηγίες

· Αποφάσεις Ε.Ε.

Β. Εθνικό Δίκαιο

· Νόμοι

· Προεδρικά Διατάγματα

· Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις

· Υπουργικές Αποφάσεις

· Αποφάσεις Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.

Στον ίδιο Πίνακα συγκεντρώνονται και καταχωρίζονται οι σχετικές εξουσιοδοτικές διατάξεις των νόμων 4412/2016 και 4413/2013, καθώς και τα εκδοθέντα, βάσει αυτών, νομοθετήματα (π.δ., ΥΑ, ΚΥΑ, αποφάσεις ΕΑΑΔΗΣΥ), και υπάρχει διακριτό πεδίο με την ένδειξη “Εξουσιοδοτική Διάταξη (ΝΑΙ/ΟΧΙ) ν.4412/2016”, ώστε να μπορεί ο χρήστης να παρακολουθεί με ευχέρεια τη δευτερογενή νομοθεσία, η οποία εκδίδεται κατ’ εξουσιοδότηση των ως άνω νόμων.

 

Τα τεχνικά θέματα, οι δυνατότητες οπτικής απεικόνισης-προβολής και χρήσης επιμέρους φίλτρων του Πίνακα, προκειμένου ο χρήστης να λαμβάνει τις συγκεκριμένες πληροφορίες που αναζητά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αναλύονται στο Παράρτημα του εγγράφου «Οδηγίες χρήσης ενότητας “Παρακολούθηση Νομοθεσίας Δημοσίων Συμβάσεων” και σχετικά παραδείγματα», το πλήρες κείμενο του οποίου είναι διαθέσιμο εδώ