Τρι, 16 Απρ 2024
Αρχική  > Δήμοι

Συνάντηση των Επιχειρηματιών του Δήμου Μαραθώνα

8/10/2019

Αφορμή στάθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Αιτία, η ανάγκη ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας. 

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 στο Μουσείο Προβολής του Μαραθωνίου Δρόμου πραγματοποιήθηκε -υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα- συγκέντρωση επιχειρηματιών της περιοχής, προκειμένου για μία πρώτη επίσημη γνωριμία, καταγραφή και ιεράρχηση βασικών προβλημάτων, ανά περιοχή και ανά κλάδο.

Η πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανήκε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μαραθώνα κ. Ευάγγελο Κυπαρίσση, ο οποίος υποσχέθηκε ότι: «θ’ ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες συναντήσεις και σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για μία κίνηση εντυπωσιασμού, χωρίς ουσία, στόχους και προσδοκώμενα αποτελέσματα», τονίζοντας επίσης: «δεν θα βάλουμε πολύ ψηλά τον πήχη, ενώ ως τίτλος θα ταίριαζε η “Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας”», εξηγώντας πως: «θα ήταν ουτοπικό να μιλούσαμε για “Τουριστική Ανάπτυξη” όταν δεν έχουν αντιμετωπιστεί πρωταρχικά ζητήματα καθημερινότητας».

Ο κ. Ευάγγελος Κυπαρίσσης περιορίστηκε σ’ έναν σύντομο πρόλογο, καλώντας τους επιχειρηματίες στο βήμα, επιθυμώντας ν’ ακουστούν οι δικές τους παρατηρήσεις, με τους κ.κ. Ευάγγελο Σωτηρίου και Κώστα Λάσκο, αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και πρόεδρο Κοινότητας Μαραθώνα αντίστοιχα, να καλωσορίζουν την πρωτοβουλία, δηλώνοντας ότι θα βρίσκονται δίπλα στους επιχειρηματίες, ενώ το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Μάκρης κ. Κώστας Κουλούκουζας.

Οι πρόεδροι των: Εμπόρων, Αγροτών και Αλιέων της περιοχής κ.κ. Γιάννης Σωτηρίου, Αλέκος Βάρσος και Γιάννης Αθηναίος αντίστοιχα, ήταν μεταξύ όσων πήραν τον λόγο και χαιρέτισαν την εκδήλωση, καταθέτοντας επιγραμματικά, ζητήματα που αφορούν τον κλάδο του ο καθένας.

Κοινή επωδός ήταν η λέξη «ενότητα» ως μία πολύ σημαντική παράμετρο στην αντιμετώπιση προβλημάτων και φυσικά στην τόνωση της αγοράς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κλίμα ήταν πολύ θετικό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η ελπίδα ότι κάτι καλό μπορεί να γίνει αυτήν τη φορά, ελπίδα -που όπως αναφέρθηκε- έχει γεννηθεί και διαψευστεί αρκετές φορές.

Είναι γεγονός πάντως ότι ανάλογη πρωτοβουλία από μεριά Δημοτικής Αρχής δεν είχε ληφθεί στο παρελθόν και με τη διαπίστωση ότι οι επιχειρηματίες ανταποκρίθηκαν μ’ ενδιαφέρον -αν και κάποια επιφυλακτικότητα για τη συνέχεια- θέλουμε να ελπίζουμε στα καλά αποτελέσματα, που σημαίνει προσέλκυση επισκεπτών, ζωντάνια κι ευημερία στον τόπο.


Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Μαραθώνα

Αιχμή του δόρατος στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και προβολή του ιστορικού δήμου τόσο στην Ελληνική όσο και στην παγκόσμια τουριστική αγορά πρόκειται ν’ αποτελέσει η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μαραθώνα, που συστάθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, μετά από πρόταση του δημάρχου κ. Στέργιου Τσίρκα, και η οποία αποτελείται από τους: Δημήτρη Παπαϊωάννου Πρόεδρο, Ελένη Ανδρώνη Αντιπρόεδρο και Μέλη τους: Νίκο Ευαγγελόπουλο, Γιώργο Ζορμπά, Δημήτρη Τσακυργιάννη, Ελευθερία Χατζηγαβριήλ, Έλενα Αλιφέρη, Γιώργο Παππά, Βλάσση Καραβασίλη, Θεόδωρο Τουρκαντώνη, Νίκο Χατζηκωνσταντή.