Κυρ, 01 Αυγ 2021
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

“Πάτωσε” το Νομοσχέδιο Βορίδη στη δημόσια διαβούλευση

22/7/2021
Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών « Ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας σε θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, αποκατάσταση ακεραιότητας Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών », που διήρκεσε από την 5η έως την 19η Ιουλίου.
 
Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη και ούτε που ασχολήθηκαν με τη νομοθετική πρωτοβουλία που πομπωδώς επαναλαμβάνει ο Μάκης Βορίδης στις δημόσιες τοποθετήσεις του.
Συνολικά υπεβλήθησαν μόνο 90 (!) σχόλια.
(Μη φανταστείτε βεβαίως ότι βρέθηκαν 90 άνθρωποι να χάσουν το χρόνο τους, μες στον Ιούλιο και μες στην πανδημία, με το πόνημα Βορίδη, καθώς κάποιοι υπέβαλαν περισσότερα του ενός σχόλια, ενώ υπάρχουν και πανομοιότυπα σχόλια που εμφανίζονται ως υποβληθέντα με διαφορετικό ονοματεπώνυμο.)
 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι σχεδόν όλο το Νομοσχέδιο “πάτωσε” τελείως με μηδέν (0) σχόλια στα περισσότερα άρθρα.
Αυτό διότι σχεδόν όλα, συγκεκριμένα τα 72 από τα 90 έγιναν σε ένα άρθρο! Σε αυτό που καταργεί παρεκκλίσεις από το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας https://www.airetos.gr/katargoyntai-dekades-%e2%80%9cparathyrakia%e2%80%9d-tis-kinitikotitas-me-nomosxedio-ypes.aspx , δίνοντας δυνατότητα όλοι οι νυν αποσπασμένοι που ήδη τις χρησιμοποίησαν, να κάνουν μετάταξη γλυτώνοντας μια για πάντα από το Φορέα προέλευσης.
«Θα είναι καταστροφικό για το Δήμο μου και για άλλους Δήμους να ισχύσει έτσι η διάταξη. Κανονικά πρέπει όλοι οι υπάλληλοι Δήμων Περιφερειών και ΑΔ να επιστρέψουν πίσω και όχι να μεταταγούν. Εξ’ όσων έχω αντιληφθεί τα τελευταία δύο χρόνια είναι συνήθως οι κύριοι επωφελούμενοι από κατά παρέκκλιση διαδικασιες. Δώστε μας πίσω το προσωπικό μας», σχολιάζει ενδεικτικά συμπολίτης μας που υπογράφει ως «Αντιδήμαρχος».
 
Υπογραμμίζουμε ότι το Νομοσχέδιο ετέθη σε διαβούλευση με 25 άρθρα. Να δούμε όταν τελικά θα ψηφιστεί πόσο θα έχει “αυγατίσει” με σημαντικές διατάξεις χωρίς διαβούλευση ή/και χωρίς καν ακρόαση Φορέων στη Βουλή…