Παρ, 12 Αυγ 2022
Αρχική  > Προσλήψεις - Εργασιακά

“Παραθυράκια” Κινητικότητας και μετατάξεις-express: Οι αλλαγές και ποιοι ψήφισαν το άρθρο

9/9/2021

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το άρθρο που έφερε η Κυβέρνηση για να καταργήσει ορισμένα μόνο από τα πολυάριθμα “παραθυράκια” της Κινητικότητας, δίνοντας ταυτόχρονα δυνατότητα για μετατάξεις–express σε όσους “τυχερούς” αποσπασμένους πρόλαβαν να τα χρησιμοποιήσουν.

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατέθεσε στην Ολομέλεια “νομοτεχνικές βελτιώσεις”, με τις οποίες  τροποποίησε σημεία του άρθρου.

Ενδεικτικά, με μία από αυτές άλλαξε η αποκλειστική προθεσμία του ενός μηνός σε δύο μήνες στην περ.α’ της παρ.10, δηλαδή για την ολοκλήρωση των εκκρεμών σε οποιοδήποτε στάδιο διαδικασιών μετάταξης ή απόσπασης Υπαλλήλων βάσει των διατάξεων που καταργούνται.

Με μια άλλη αλλαγή, ορίστηκε πως η ανανέωση των σχετικών αποσπάσεων για την Εθνική Αρχή Διαφάνειας γίνεται με μόνη Απόφαση του Διοικητή αυτής «χωρίς χρονικό περιορισμό»

 

Τελικά το άρθρο ψηφίστηκε θετικά (“ναι”) μόνο από τη Νέα Δημοκρατία.

ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 ψήφισαν “παρών”, ενώ η Ελληνική Λύση “όχι”.

 

Ο AIRETOS.GR παρουσιάζει κατωτέρω το απόσπασμα από το τελικό κείμενο του Νομοσχεδίου όπως ψηφίστηκε στη Βουλή, όπου μπορείτε να δείτε ακριβώς και τις αλλαγές που έκανε ο Υπουργός στην Ολομέλεια: