Τετ, 28 Φεβ 2024
Αρχική  > Δήμοι

“Φιλόδημος ΙΙ”: επιπλέον 470.000 στην ΚΕΔΕ για μάσκες

2/9/2020

Με Απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθμ. 54099/28.8.2020), που δημοσιεύθηκε την 1η Σεπτεμβρίου, κατανέμεται συμπληρωματικό ποσό ύψους 470.000,00 ευρώ από το Πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για την προμήθεια μασκών των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

 

Υπενθυμίζεται ότι την 24η Αυγούστου, είχαν δοθεί επίσης από τον “Φιλόδημο ΙΙ” 6.195.000,00 ευρώ  στην ΚΕΔΕ, ομοίως για την προμήθεια μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό. 

Εκείνη η Απόφαση μάλιστα είχε διορθωθεί, με την έκδοση την 31η Αυγούστου ορθής επανάληψης   ως προς τις προδιαγραφές των μασκών.

Μπορείτε να δείτε τη νέα Απόφαση συμπληρωματικής έκτακτης επιχορήγησης της ΚΕΔΕ για την προμήθεια μασκών ΕΔΩ

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ.Παπαστεργίου, κατά την συνέντευξη τύπου με τους συναρμόδιους Υπουργούς την 1η Σεπτεμβρίου, δήλωσε για τη διαδικασία προμήθειας μασκών τα εξής:  « Μάσκες. Έγινε μεγάλη κουβέντα για αυτόν τον διαγωνισμό. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Θα ήταν πολύ εύκολο για κάθε Δήμο να κινήσει διαδικασίες διαγωνισμού. Και οι μεγάλοι Δήμοι θα έβρισκαν σίγουρα ποσότητες και περισσότερες και από αυτές που θα χρειαζόντουσαν. Οι μικροί Δήμοι όμως δεν θα προλάβαιναν και τα σχολεία σε αυτές τις περιοχές δεν θα ξεκινούσαν με μάσκες. Για τον λόγο αυτόν πήραμε αυτήν την ευθύνη και την πρωτοβουλία να τρέξουμε τον διαγωνισμό. Και επειδή ακούστηκαν διάφορα για αυτόν, θα σας πω επειδή σήμερα το μεσημέρι μία η ώρα τελείωσε η προθεσμία υποβολής των προτάσεων συγκεντρώσαμε 91 προτάσεις σε έναν διαγωνισμό, ο οποίος προφανώς με τις προδιαγραφές και τον τρόπο που βγήκε σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι παρά καθαρός. Και την ώρα αυτή -και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα- όλο το προσωπικό της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων μαζί με τους εκπροσώπους των Υπουργείων και παρατηρητή από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας συνεχίζουν την εξέταση των φακέλων για  να ολοκληρώσουμε σήμερα τις διαδικασίες και να έχουμε τον ή τους τελικούς αναδόχους. »