Κυρ, 28 Φεβ 2021
Αρχική  > Δήμοι

“Δωρεάν πρόσβαση στο λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας με στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη δίνει ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης”

22/1/2021

Δωρεάν πρόσβαση στο λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας με στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη δίνει ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης”

 

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης  έχουν εξασφαλίσει για κάθε δημότη τη δωρεάν χρήση του λογισμικού των «ΚΕΠ Υγείας». Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 8 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Μέσα από το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το followup της διατήρησης της υγείας των Πολιτών. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους. Τα 8 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, οΚαρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνοςτου προστάτη, το Μελάνωμα και η Κατάθλιψη.  Επιπλέον, στο πλαίσιο της πανδημίαςέχουν προστεθεί στο προφίλ των δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον COVID-19.

Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να εγγραφεί στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register ώστε να ενημερώνεται για τις Δράσεις του Δήμου σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας και να λαμβάνει συμβουλευτικές πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19

          O Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Αξιοποιούμε κάθε συνεργασία και κάθε δυνατότητα που παρέχει η τεχνολογία, προκειμένου να διευρύνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας. Μέσα από τη συμμετοχή μας στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων δίνουμε δωρεάν πρόσβαση στο λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας, έτσι ώστε οι δημότες να έχουν τη δυνατότητα να γραφούν σε αυτό το λογισμικό, να αποκτήσουν προφίλ ενημέρωσης προληπτικών εξετάσεων και εύκολη πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες για την πανδημία».

Για περισσότερες διευκρινίσεις κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να επικοινωνήσει με τον Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης για το ΚΕΠ Υγείας  στο τηλέφωνο: 2106145142και στο email: [email protected]Υπεύθυνη: κα Μαρία Ματσούνη.