Πεμ, 25 Ιουλ 2024
Αρχική  > Δήμοι  > Σέρρες

«Γιάννης Φράγγογλου» ονομάστηκε το Προπονητήριο ρίψεων του Δημοτικού Σταδίου Σερρών

27/5/2022

Σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία πλήθους κόσμου έλαβε χώρα χθες, Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 η τελετή ονοματοδοσίας του χώρου ρίψεων του Δημοτικού Σταδίου Σερρών σε Προπονητήριο Ρίψεων «Γιάννης Φράγγογλου» στη μνήμη του Σερραίου προπονητή.

Τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής στο Προπονητήριο Ρίψεων «Γιάννης Φράγγογλου» πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ενώ επέδωσε τιμητική πλακέτα στη σύζυγο του εκλιπόντος Άννα Βήτου.

«Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών για την ονοματοδοσία αποτελεί μία πράξη ελάχιστης αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς του Γιάννη Φράγγογλου στον ελληνικό στίβο και στα ριπτικά αγωνίσματα, στον αθλητισμό και στην αθλητική παιδεία των παιδιών μας», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης χαιρετίζοντας την τελετή και πρόσθεσε:

«Ο Γιάννης Φράγγογλου ήταν πάνω από όλα ένας σπουδαίος παιδαγωγός, ο οποίος δίδασκε ήθος και εργατικότητα τόσο στους μαθητές του στο σχολείο όσο και στα αθλητικά του παιδιά και τους εκατοντάδες πρωταθλητές που είχε αναδείξει σε μία πορεία 40 χρόνων.

Ήταν ένας άνθρωπος της προσφοράς, ένας αγωνιστής των σταδίων, ένας προπονητής και δάσκαλος πρότυπο, ένας γίγαντας με χρυσή καρδιά».

Ο κ.Χρυσάφης διαβεβαίωσε, εξάλλου, ότι «ως Δήμος Σερρών βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε δίπλα σας, σε όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού συνεχίζοντας και εντείνοντας την προσπάθεια μας για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών αλλά και τη δράση των αθλητικών σωματείων που χαρίζουν στον Δήμο μας διακρίσεις».

Στη μεγάλη προσφορά του Γιάννη Φράγγογλου στον σερραϊκό αθλητισμό και τον ελληνικό στίβο αναφέρθηκαν επίσης εκ μέρους του Ομίλου Φιλάθλων Κλασσικού Αθλητισμού (ΟΦΚΑ) Σερρών ο προπονητής στίβου Χαράλαμπος Σαρηβασιλείου και ο έφορος αγωνιστικού τμήματος Ελευθέριος Καραγιαννίδης.

Μάλιστα, ο ΟΦΚΑ Σερρών με την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης διοργάνωσε, χθες, αγώνες ρίψεων στη μνήμη του Γιάννη Φράγγογλου με συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών από τη Βόρεια Ελλάδα.

Στην τελετή ονοματοδοσίας ήταν παρόντες ο Βουλευτής της ΝΔ Θεόφιλος Λεονταρίδης, εκπρόσωποι του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλειος Κατιρτζόγλου, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Γιάννης Γάτσιος και μέλη του ΔΣ του Οργανισμού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης, ο Ταμίας του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Λιούμπας, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Στέλιος Ρίζος, προπονητές, αθλητές, συνάδελφοι και φίλοι του εκλιπόντος.