Τετ, 24 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

« Η απόδοση του Περιφερειάρχη επηρεάζει τις εθνικές εκλογές». Ανεβαίνει ο Πατούλης, πέφτουν Τζιτζικώστας, Αγοραστός και Καχριμάνης. Έρευνα της GOOD Affairs στο AIRETOS.GR

12/5/2023

Την άμεση σχέση της ικανοποίησης των πολιτών από το έργο των Περιφερειαρχών όλης της χώρας,  με την ψήφο τους στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου αναδεικνύει έρευνα του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσιεύει σήμερα ο AIRETOS.GR

 

Παράλληλα αποδεικνύεται για άλλη μια φορά  ότι θα δοθεί σκληρή μάχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, καθώς στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας το παιγνίδι είναι ανοιχτό για τον δεύτερο γύρο.

 

Σε σχέση με τον βαθμό ικανοποίησης την μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και τη μεγαλύτερη πτώση οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας , Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και Ηπείρου Α. Καχριμάνης.

 

Πρέπει βεβαίως να σημειωθεί ότι σε περιοχές όπου έως τώρα Περιφερειάρχες συγκέντρωναν υψηλά ποσοστά και ευρύτατη συναίνεση, τα ποσοστά τους πέφτουν λόγω των εθνικών εκλογών, καθώς οι ψηφοφόροι τοποθετούνται και επηρεάζονται με βάση το κόμμα τους. Απομένει να δούμε αν τα ποσοστά αυτά θα ξανανεβούν μετά τις εθνικές εκλογές.

 

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 8.486 πλήρως απαντημένων ερωτηματολογίων την περίοδο 19-26 Απριλίου.

 

 

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα πατώντας ΕΔΩ