e - ανταποκριτής

Θέλετε να φτάσουν τα καλά νέα παντού;
Αγαπάτε την πόλη, το χωριό, τη γειτονιά σας;
Θέλετε να σας δώσουν περισσότερη σημασία;
Θέλετε μήπως να εκφράσετε τη διαμαρτυρία και το παράπονο σας;
Γίνετε e-ανταποκριτές.
Στείλτε μας ειδήσεις, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.

Φόρμα

 

Υπουργείο Εσωτερικών: Θεσμικό ατόπημα η παρέμβαση στο ΑΣΕΠ από τη Νέα Δημοκρατία

8/3/2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Με την απροκάλυπτη άσκηση πίεσης προς τη διοίκηση του ΑΣΕΠ χθες, η Νέα Δημοκρατία ξεπέρασε πολλά όρια, μερικά από τα οποία υποτίθεται ότι είχε θέσει η ίδια. Δεν χρειάστηκε να ξυστεί πολύ η επιφάνεια. Με αφορμή διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, αλλά δεν την βολεύουν, επιδόθηκε σε μια ωμή, εκφοβιστική παρέμβαση στο ΑΣΕΠ, ένα πολιτικό «μπούλινγκ» που συνιστά θεσμικό ατόπημα και υποσκάπτει το κύρος της Ανεξάρτητης Αρχής. Μια παρέμβαση που δείχνει περιφρόνηση για οτιδήποτε δεν μπορεί να ελέγξει, αλλά και προς την έννοια των Ανεξάρτητων Αρχών, για τις οποίες έσκιζε τα «ιμάτιά» της κάποια εποχή.

Τα ίδια ισχύουν, ως προς τα όρια, για τα υποστηρικτικά προς αυτή μέσα ενημέρωσης, τα οποία έχουν αναλάβει εργολαβικά, βλέπε όμιλος Αλαφούζου και… συνεργάτες, να παραποιούν την αλήθεια για να τη φέρνουν στα μέτρα της.

Ωστόσο, το άρθρο 24 του ν.4479/17 είναι σαφές ως προς την προσμέτρηση της εργασιακής εμπειρίας για το σύνολο των θέσεων στον διαγωνισμό 3Κ/2018. Δεδομένες είναι και οι - από το νόμο οριζόμενες - διαδικασίες του ΑΣΕΠ για τυχόν επιβεβλημένες προσαρμογές επί της διαδικασίας. Τα υπόλοιπα αποτελούν παιχνίδια με την αγωνία ανέργων, εργαζομένων και κάθε ανθρώπου που σκέφτεται να λάβει ή έχει ήδη λάβει μέρος στο διαγωνισμό.

Η Νέα Δημοκρατία επανέρχεται στο θέμα του διαγωνισμού για τις μόνιμες προσλήψεις στους δήμους μόνο και μόνο επειδή θέλει να παραδώσει βορά σε ιδιωτικά συμφέροντα την αποκομιδή των απορριμμάτων. Προσπαθεί να πετύχει τώρα αυτό που δεν κατάφερε το καλοκαίρι του 2017. Στρέφεται ενάντια στην Αυτοδιοίκηση, στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συμβασιούχους που απασχολούνται αυτή τη στιγμή, στην ίδια την έννοια της μόνιμης εργασίας εκεί που απαιτείται και έρχεται σε αντίθεση με πολλούς δημάρχους οι οποίοι έχουν ακόμη και πολιτική συγγένεια με τη Νέα Δημοκρατία.

Την πληροφορούμε ότι δεν θα καταφέρει να διαψευστούν οι εύλογες προσδοκίες των χιλιάδων ατόμων που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, επειδή, ευτυχώς δεν είναι στο χέρι της. Ο διαγωνισμός είναι μια πραγματικότητα, βασίζεται στις ανάγκες που προσδιόρισαν οι ίδιοι οι δήμοι και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί επιτυχώς, παρότι εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων.
 

Το βήμα του Αιρετού

Φυγή και μετανάστευση Αυτοδιοικητικών
O καταστροφικός “Κλεισθένης” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το επόμενο κύμα αποκέντρωσης που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής
«Σώματα που δεν ξέρουν πια πώς ν’ αγαπήσουν» (Με αφορμή τη σεξιστική επίθεση που δέχθηκε η Ρένα Δούρου)
Η πολιτική της Κυβέρνησης θα φέρει συναλλαγή και παραλυτική ισορροπία στους Δήμους

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας
rss