e - ανταποκριτής

Θέλετε να φτάσουν τα καλά νέα παντού;
Αγαπάτε την πόλη, το χωριό, τη γειτονιά σας;
Θέλετε να σας δώσουν περισσότερη σημασία;
Θέλετε μήπως να εκφράσετε τη διαμαρτυρία και το παράπονο σας;
Γίνετε e-ανταποκριτές.
Στείλτε μας ειδήσεις, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.

Φόρμα

 

Τις πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας επισκέφθηκε ο Σκουρλέτης

5/12/2017
Πληγείσες περιοχές στην Αιτωλοακαρνανία επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μαζί με τον πρόεδρο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), Θεοφάνη Κουρεμπέ και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Ο κ. Σκουρλέτης συνοδεύτηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, τον δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου και τον δήμαρχο Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο.

Ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τα χωριά Χρυσοβέργι, Φραγκουλέικα, Ζευγαράκι, την Παλαιά Εθνική οδό στην Κλεισούρα και άλλα σημεία, όπου σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία.

Στην συνέχεια ο κ. Σκουρλέτης συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι με τη συμμετοχή φορέων της περιοχής, βουλευτών και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απόστολος Κοιμήσης.

Ο κ. Σκουρλέτης αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων, τους ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό για το θέμα και εστίασε στα εξής σημεία που χρήζουν προσοχής:

- Την επίσπευση της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών, ώστε και οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις από τα συναρμόδια υπουργεία να καταβληθούν το συντομότερο δυνατόν.

- Τον συντονισμό των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, προκειμένου τα αναγκαία έργα να υλοποιηθούν αποτελεσματικότερα.

- Την κατάθεση τεχνικών δελτίων από τους δήμους, προκειμένου να εκταμιευτούν το συντομότερο ενισχύσεις από το υπουργείο Εσωτερικών για έργα στα δίκτυα ύδρευσης και την αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες.

- Την κατά προτεραιότητα διάνοιξη των ρεμάτων, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα από τυχόν νέο κύμα κακοκαιρίας, καθώς και την αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

- Τη συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία για ζητήματα αναστολής πληρωμής οφειλών, φορολογικών, ασφαλιστικών και προς τράπεζες.

​Ο υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Περιφέρειας και τους δημάρχους ότι το υπουργείο θα σταθεί στο πλευρό τους, με όσα μέσα διαθέτει και με τεχνική βοήθεια.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σκουρλέτης έδωσε έμφαση στην ανάγκη χάραξης ενός μεσομακροπρόθεσμου σχεδιασμού βάση του οποίου θα προωθηθούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, με πρόνοια για τις αλληλεπιδράσεις τους σε όμορες περιοχές και στη βάση των πραγματικών αναγκών.​
 

Το βήμα του Αιρετού

Στα όπλα, οι υποψήφιοι Αυτοδιοικητικοί!
Η απλή αναλογική μέσα από απλή πληροφορική!
Η προστασία των προσφυγόπουλων και το μέλλον της Ευρώπης
O καταστροφικός “Κλεισθένης” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το επόμενο κύμα αποκέντρωσης που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας
rss