Παρ, 24 Μαϊ 2019
Αρχική  > Δαίμων...

Τι Λωζάνη τι Κοζάνη χιόνια η μια και χιόνια η άλλη-Βουλή και ΓΛΚ μπέρδεψαν ποιος Δήμος σπάει

6/3/2019
Τα παράδοξα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για να τροποποιηθεί η Διοικητική Διαίρεση της Χώρας είναι ήδη γνωστά, π.χ. ο χρόνος (λίγο πριν τις εκλογές), το μέσο νομοθέτησης (Εκπρόθεσμη Τροπολογία), η κατάθεση σε Ν/Σ περί ιδιωτικών κλινικών και ινστιτούτου νεοπλασιών (ενώ η παρ.5 του αρ.74 του Συντάγματος ορίζει πως “Τροπολογία άσχετη με το κύριο αντικείμενο του Ν/Σ δεν εισάγεται για συζήτηση”), η έλλειψη θεσμικής διαβούλευσης (με την ΚΕΔΕ να καταγγέλλει συζητήσεις εν κρυπτώ σε κομματικά γραφεία και όχι σε θεσμικό επίπεδο), κ.ο.κ.

Αυτό, όμως, που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η ταχύτητα που - μετά από χρόνια εξαγγελιών - αίφνης αναπτύχθηκε από τη στιγμή που ο AIRETOS έφερε στο φως την Τροπολογία και έπειτα.
Τέτοια ταχύτητα που οδήγησε χθες σε δύο διαδοχικά ευτράπελα.

Οι δύο συναρμόδιοι Φορείς που ενεπλάκησαν κατά την κατάθεση της Τροπολογίας του ΥΠΕΣ, συγκεκριμένα οι Υπηρεσίες της Βουλής και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, πάνω στο “τρέξιμο” να ανταποκριθούν, μπέρδεψαν ποιος Δήμος “σπάει”.

Αυτό προκύπτει από την επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και από την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπου και στα δύο ανέγραψαν ότι αλλάζει διοικητική διάρθρωση λάθος Δήμος :
o Δήμος Κοζάνης (!), αντί του ορθού που είναι ότι διασπάται ο Δήμος “Σερβίων-Βελβεντού”.

“Τι Λωζάνη τι Κοζάνη”, τι Δήμος Σερβίων-Βελβεντού τι Δήμος Κοζάνης, η Τροπολογία με όλα τα παράδοξα και τα ευτράπελά της σε λίγο ψηφίζεται.

Δείτε τις σχετικές εικόνες: