e - ανταποκριτής

Θέλετε να φτάσουν τα καλά νέα παντού;
Αγαπάτε την πόλη, το χωριό, τη γειτονιά σας;
Θέλετε να σας δώσουν περισσότερη σημασία;
Θέλετε μήπως να εκφράσετε τη διαμαρτυρία και το παράπονο σας;
Γίνετε e-ανταποκριτές.
Στείλτε μας ειδήσεις, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.

Φόρμα

 

Θανάσης Παπαμιχαήλ- Επικοινωνιολόγος

18/7/2018

Στα όπλα, οι υποψήφιοι Αυτοδιοικητικοί!

Οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν, οι προθέσεις διαφάνηκαν, ο Νόμος κλείδωσε. Dura lex sed lex. Απλή αναλογική το νέο μοντέλο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης. Αντιπροσωπευτικότερο εκλογικό σύστημα έκφρασης της βούλησης των πολιτών ή μικροπολιτικές  σκοπιμότητες, θα το δείξει ο χρόνος και για να τα λέμε και λαϊκά, η «νεκροψία» της επόμενης μέρας. Άλλωστε όλα τα γεγονότα έχουν δύο όψεις, την πραγματική και
αυτή που αντιλαμβάνονται οι «παροικούντες» εκατέρωθεν των δύο πλευρών του αυτοδιοικητικού ποταμού.

Τα νέα δεδομένα φέρνουν την αυτοδιοίκηση, μπροστά σε ένα νέο τοπίο.Σε αχαρτογράφητα νερά, σε άγνωστα
μονοπάτια.Πουθενά στον κόσμο, το ίδιο εκλογικό σύστημα.Βγάλτε συμπέρασμα.Βαβέλ, η επόμενη μέρα για πολλούς. Ευχολόγια, αφορισμοί και απαισιοδοξία προς το παρόν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δυσκολέψει την επανεκλογή αρκετών αυτοδιοικητικών αρχόντων που θεωρούσαν τις εκλογές, μια τυπική διαδικασία.

Ο αυξημένος αριθμός των αυτοδιοικητικών συνδυασμών, λόγω των δέλεαρ της απλής αναλογικής, από τους
μέχρι χθες συμβούλους τους και δυνατούς ψηφοσυλλέκτες και από σήμερα επικεφαλής συνδυασμού, αποδυναμώνει τα εκλογικά ποσοστά των άλλοτε ‘’σίγουρων’’ για επανεκλογή.Κάνοντας μια προβολή στην επόμενη μέρα, θα δούμε κατακερματισμένα αυτοδιοικητικά συμβούλια, άσκηση διοίκησης βασισμένη σε συναλλαγές κάθε είδους, υποβαθμισμένο επίπεδο συμβούλων, από άποψη αυτοδιοικητικού οράματος, τεράστιες δυσκολίες να "περνάνε" ακόμα και αποφάσεις ήσσονος σημασίας, τοπικά συμφέροντα να κάνουν κουμάντο, πολίτες να αδυνατούν να λύσουν τα καθημερινά τους προβλήματα. Τα παράπονα στον Δήμαρχο, θα απευθύνονται πλέον, στις μειοψηφούσες αυτοδιοικητικές δυνάμεις!

Γιατί οι ηττημένες δυνάμεις των εκλογών, θα αποτελούν τον ρυθμιστικό παράγοντα στη διακυβέρνηση Περιφέρειας και Δήμου. Σύμφωνα με τον νέο εκλογικό νόμο, ο πρώτος της πρώτης Κυριακής των
εκλογών και δεύτερος στη δεύτερη Κυριακή, θα έχει περισσότερους συμβούλους, από τον δεύτερο της πρώτης Κυριακής και πρώτο στη δεύτερη Κυριακή.Δηλαδή ο νικητής των εκλογών θα έχει μειοψηφία στο αυτοδιοικητικό συμβούλιο. Αναπάντητο το ερώτημα κι από κλινικούς ψυχολόγους!!!

Μια καλή ιδέα θα ήταν να συμπεριληφθεί ένα παιχνίδι στο «πάμε Στοίχημα» με το ερώτημα, πόσοι εκλεγμένοι
αυτοδιοικητικοί άρχοντες, μετά από 6 μήνες, αηδιασμένοι, από το νέο τρόπο διοίκησης που κλήθηκαν να υπηρετήσουν, με συναλλαγές, εκβιασμούς και παρακάλια για να πραγματοποιήσουν τα καθημερινά αυτονόητα που έχουν ανάγκη οι πολίτες, θα τα βροντήξουν και θα φύγουν…. Απόδοση στοιχήματος ένα προς δέκα χιλιάδες!

Προς το παρόν, ήχησε το εγερτήριο σάλπισμα και άπαντες οι αυτοδιοικητικοί πήραν τα όπλα. Ημερολογιακά έχουμε δέκα μήνες, στην ουσία λιγότερους από οκτώ λόγω εορτών και πανηγύρεων. Τέλος η αναμονή της προσωπικής τελικής απόφασης, η θεωρητική εκπαίδευση σε συνθήκες εργαστηρίου, τα σεμινάρια και οι διαλέξεις.

Ήρθε η ώρα της μάχης, σε πραγματικό πεδίο μάχης γιατί Εκλογές ίσον Πόλεμος. Καλό εκλογικό βόλι!

 


 

Το βήμα του Αιρετού

Στα όπλα, οι υποψήφιοι Αυτοδιοικητικοί!
Η θεσμική αποσύνθεση των πόλεων στο βωμό μικροπολιτικών τυχοδιωκτισμών
O καταστροφικός “Κλεισθένης” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το επόμενο κύμα αποκέντρωσης που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής
Η απλή αναλογική μέσα από απλή πληροφορική!

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας
rss