Κυρ, 16 Ιουν 2019
Αρχική  > Περιφέρειες

ΣΥΠΑ:Με φωτογραφικές διαδικασίες προχωρούν τις επιλογές γενικών διευθυντών

11/10/2018
Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής κατηγορεί το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ότι συνεχίζουν ακάθεκτοι με φωτογραφικές διαδικασίες τις επιλογές γενικών Διευθυντών.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΣΥΠΑ

Τα αρμόδια υπουργεία (Διοικητικής Ανασυγκρότησης & Εσωτερικών) και το 1ο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π) όχι μόνο δεν μας απάντησαν στις καταγγελίες μας για τον αποκλεισμό συναδέλφων από την επιλογή προϊσταμένων των πέντε Γενικών Δ/νσεων της Περιφέρειας Αττικής, όχι μόνο δεν μας απάντησαν εάν μπορεί να συνεχίζεται μια διαδικασία κατά την οποία δεν είχαν προκηρυχτεί όλες οι θέσεις των Γενικών Δ/ντών, αλλά συνεχίζουν ακάθεκτοι με φωτογραφικές διαδικασίες.

Το ΕΙ.Σ.Ε.Π χωρίς να δημοσιοποιήσει την μοριοδότηση που έδωσε σε κάθε υποψήφιο με βάση και το κριτήριο της δομημένης συνέντευξης ανά Γενική Δ/νση, χωρίς να δημοσιοποιήσει όλους τους πίνακες κατάταξης, που κατήρτισε και για τις 5 προκηρυσσόμενες θέσεις, χωρίς καν να αναρτήσει τα αποτελέσματα, καλούνται οι επιλεγέντες να δηλώσουν εάν αποδέχονται τη θέση, χωρίς όμως να γνωρίζουν την κατάταξή τους στους πίνακες των θέσεων όλων των Γενικών Διευθύνσεων. Καλούνται δηλαδή να πουν ναι σε μια θέση, που μπορεί να αποτελούσε την 2η ή την 3η ή την 4η ή την 5η τους επιλογή (μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για το σύνολο των πέντε προκηρυσσόμενων θέσεων Γενικών Δ/ντών).

Με αυτή τη μεθόδευση, ξεκινώντας ο φορέας - εν προκειμένω η Περιφέρεια Αττικής - τις τοποθετήσεις από τις Γενικές Δ/νσεις με «λιγότερο ενδιαφέρον» πχ Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κλπ, μπορεί να επιλέξει αυτή ποιον και που τον τοποθετεί και κυρίως ποιον επιλέγει να τοποθετεί στις πιο σημαντικές Γενικές Δ/νσεις (Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων και Υποδομών, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής κλπ).

Έτσι εξηγούνται βέβαια και οι σχετικές παραιτήσεις, που έγιναν από επιλεγέντες Γενικούς Δ/ντούς… με την βοήθεια προφανώς της εκ των έσω πληροφόρησης…, που όπως φαίνεται είχαν κάποιοι.

Αποδεικνύεται ότι όταν ούτε η αντιδραστική αξιολόγηση και η τιμωρητική τροπολογία Γεροβασίλη-Μητσοτάκη, όταν ούτε η προώθηση της λογικής του μάνατζερ και της αποδέσμευσης των πτυχίων από τις θέσεις ευθύνης, όταν ούτε τα φωτογραφικά προσόντα και η μοριοδότηση των διάτρητων «αναθέσεων» σε θέσεις ευθύνης, όταν ούτε και η περιβόητη συνέντευξη δεν οδηγεί στην επιθυμητή επιλογή, δρομολογούνται και τέτοιες μεθοδεύσεις.

Ας μας πουν τα αρμόδια υπουργεία (Διοικητικής Ανασυγκρότησης & Εσωτερικών) και το 1ο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π) γιατί δεν εφάρμοσαν το άρθρο 86, παρ. 7στ., που λέει ότι «Το ΕΙ.Σ.Ε.Π. μοριοδοτεί κάθε υποψήφιο σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 85. Για τη διενέργεια της δομημένης συνέντευξης κάθε υποψήφιος καλείται χωριστά. Στη συνέχεια το ΕΙ.Σ.Ε.Π. καταρτίζει πίνακα κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας για κάθε προκηρυσσόμενη θέση.».

Για ποια διαφάνεια, αξιοκρατία και αντικειμενικότητα μιλάτε; Για «σκυφτούς» και χειραγωγημένους υπαλλήλους ψάχνετε και φτιάχνετε τους νόμους στα μέτρα σας, τους ερμηνεύετε όπως σας βολεύει και τους υλοποιείτε όπως σας εξυπηρετεί…, αξιοποιώντας πάντα δημιουργικά και τις τυχόν «ασάφειες».
Φτάνουν τα παραμύθια της «αξιολόγησης» και της αξιοκρατίας του νόμου Βερναρδάκη.