Κυρ, 21 Απρ 2019
Αρχική  > Κοινωνική Πολιτική- Πολιτισμός

Στους πρώτους πέντε δήμους της Ελλάδας η Ηλιούπολη για το ΚΕΠ Υγείας

6/12/2018
Μέσα στα πρώτα πέντε βραβεία από τους 98 Δήμους της Ελλάδας που διαθέτουν ΚΕΠ Υγείας ήταν ο Δήμος Ηλιούπολης που βραβεύτηκε για την αρτιότητα και την συνολική του δράση από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων.  
 

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηλιούπολης παρέχει μια συνολική κάλυψη στους δημότες της Ηλιούπολης σε θέματα πρόληψης και ιατρικής παρακολούθησης με ιατρικό έλεγχο, κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων, και συνεχείς ενημερωτικές εκδηλώσεις σε θέματα πρόληψης και θεραπείας χρόνιων ασθενειών. 
Καθημερινά όλο και περισσότεροι δημότες εμπιστεύονται το ΚΕΠ Υγείας της Ηλιούπολης για την συμβουλευτική του και υποστηρικτική του δράση. Βασικό μέλημά του είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Τα νοσήματα για τα οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις είναι:
Πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής
Πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου
Πρόληψη καρκίνου του μαστού
Πρόληψη καρκίνου του προστάτη
Πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων
Πρόληψη μελανώματος
Παράλληλα το ΚΕΠ Υγείας αναλαμβάνει :
- δημιουργία ιατρικού φακέλου με προληπτικές εξετάσεις
- την προμήθεια του δημότη με λίστα από παρόχους Ιατρούς, τα Ιατρικά Κέντρα και Διαγνωστικά
- εργαστήρια για προληπτικό έλεγχο
- δημιουργεί δίκτυο παραπομπών σε εξειδικευμένα νοσοκομειακά κέντρα, για τα εργαστηριακά αποτελέσματα, που χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση
- οι πάροχοι Ιατροί αλλά και ο ίδιος ο Δημότης μπορεί να ενημερώνει τον ιατρικό του φάκελο μέσου του ΚΕΠ Υγείας.

Υπεύθυνος του ΚΕΠ Υγείας είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος και π. Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Γιαννάκης τον οποίο ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Βαλασόπουλος συνεχάρη, για την άρτια οργάνωση και λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας Ηλιούπολης αλλά και για την τεράστια διάκριση που πέτυχε. Με την σειρά του ο κ. Γιαννάκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο διότι όπως είπε με την αμέριστη συμπαράσταση του και την συνεχή υποστήριξη που παρέχει στο ΚΕΠ Υγείας Ηλιούπολης, έδειξε από την αρχή ότι πιστεύει στον θεσμό με τα πολύ θετικά αυτά αποτελέσματα.
Ο ενδιαφερόμενος για προληπτικό έλεγχο πολίτης επικοινωνεί με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας στο τηλ. 2109968868 από Δευτέρα έως Παρασκευή από 9:00 έως 12:00 ή επισκέπτεται τα γραφεία του ΚΕΠ Υγείας στην οδό Μαρίνου Αντύπα 81 και ενημερώνεται για τα θέματα προληπτικού ελέγχου υγείας καθώς και για τα Πρωτόκολλα Προληπτικών Εξετάσεων.