e - ανταποκριτής

Θέλετε να φτάσουν τα καλά νέα παντού;
Αγαπάτε την πόλη, το χωριό, τη γειτονιά σας;
Θέλετε να σας δώσουν περισσότερη σημασία;
Θέλετε μήπως να εκφράσετε τη διαμαρτυρία και το παράπονο σας;
Γίνετε e-ανταποκριτές.
Στείλτε μας ειδήσεις, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.

Φόρμα

 

Σίμος Δανιηλίδης:Έργα άνω των 20 εκατ. € τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα Πεύκα

24/10/2016
Με έργα και επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ την τελευταία τετραετία, και με το τεράστιο έργο οδοποιίας και αναπλάσεων, προϋπολογισμού περίπου 4 εκατ. ευρώ, να βρίσκεται προ των πυλών, η Δημοτική Ενότητα των Πεύκων στον δήμο Νεάπολης-Συκεών αλλάζει όψησταδιακά και σταθερά.

Η τελευταία «προσθήκη» στη λίστα των έργων που έχουν ολοκληρωθεί σε αυτή την περιοχή του δήμου είναι η αναδιαμόρφωση του χώρου όπου βρίσκονταν παλαιότερα το κοινοτικό κατάστημα και στη συνέχεια τα ΚΑΠΗ, ώστε να δημιουργηθεί στην ουσία η κεντρική πλατεία των Πεύκων, ένας χώρος πρασίνου-πάρκο αναψυχής με όργανα εκγύμνασης ενηλίκων, και με παρακείμενη άλλη μια πρότυπη Παιδική Χαρά,στην οδό Κοιμήσεως Θεοτόκου, από την εκκλησία έως τη λεωφόρο Γ. Παπανικολάου.

Ο νέος χώρος πρασίνου, με τα όργανα εκγύμνασης ενηλίκων και την Παιδική Χαρά αποτελούν ένα πραγματικό στολίδι στην περιοχή. Το έργο αναπτύχθηκε σε έκταση συνολικού εμβαδού 455 τ.μ., στο οποίο φυτεύτηκαν 540 μονάδες από25 διαφορετικά είδη δένδρων, θάμνων και αναρριχώμενων φυτών, όπως κέδροι,μανόλιες, δαμασκηνιές, σφενδάμια, κ.ά. Μαζί με τον χλοοτάπητα αποτελούν μια όαση πρασίνου, αφού οι φυτεμένες επιφάνειες καλύπτουν το 55% της έκτασης.

Στο πάρκο διαμορφώνονται χώροι κίνησης και στάσης, με φιλοπεριβαλλοντικάυλικά, σε διαφορετικά επίπεδα λόγω υψομετρικών αποκλίσεων. Επιπλέον, οιδιάδρομοι στάσης και κίνησης επιτρέπουν την κίνηση όλων των κοινωνικών ομάδων(προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ), δημιουργούνται χρήσεις άθλησης και δραστηριοτήτων,που αυξάνουν τη ζωντάνια του χώρου, ενώ το στοιχείο του νερού με τους ελεύθερους, υδάτινους πίδακες ενισχύει τον φυσικό χαρακτήρα της ανάπλασηςσυμβάλλοντας στον δροσισμό και στο παιχνίδι.


«Μια μεγάλη επιτυχία…»

Κατά την τελετή των εγκαινίων αυτής της νέας όασης πρασίνου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσία αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων και πλήθους κόσμου, ο δήμαρχος Νεάπολης-ΣυκεώνΣίμος Δανιηλίδης χαρακτήρισε τη μέρα ως μία από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της διοίκησης. «Για μας αυτή η πλατεία είναι μια μεγάλη επιτυχία, κυρίως αν αναλογιστεί κανείς όλους τους κόπους και τα βάσανα, τα προβλήματα και το κυνηγητό που υποστήκαμε για να καταφέρουμε αυτό που είχαμε ονειρευτεί από την πρώτη στιγμή της συνένωσης των δήμων μας, από την πρώτη στιγμή εφαρμογής του‘‘Καλλικράτη’’. Δηλαδή, να φτιάξουμε την ‘‘καρδιά’’ των Πεύκων, την κεντρική  πλατεία αυτής της περιοχής, έναν χώρο μεγάλο, ικανό για την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση των μικρών παιδιών,αλλά και για αναψυχή και για συνάντηση των μεγάλων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιηλίδης .
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε συνοπτικά στα προβλήματα και τις αντιδράσεις που αρχικά αφορούσαν στην κατεδάφιση του κτίσματος των παλαιών ΚΑΠΗ (που μεταφέρθηκαν σε νέο χώρο και εμπλουτίστηκαν με υπηρεσίες δημοτικού ιατρείου, το οποίο μάλιστα εγκαινιάστηκε πριν από λίγες μέρες),την απομάκρυνση έξι-επτά δέντρων (όταν τη θέση τους πήραν συνολικά 540 μονάδες που φυτεύτηκαν και θα μετατρέψουν το χώρο σε όαση πρασίνου, όταν αναπτυχθούν σε δύο-τρία χρόνια), την κατάργηση περίπου 30 θέσεων πάρκινγκ («ούτε οι θέσεις ήταν πολλές, ούτε τελικά τα αυτοκίνητα αξίζουν περισσότερο από σας, τους πολίτες, την αναψυχή και την ξεκούρασήσας», είπε ο δήμαρχος), τις αντιρρήσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι τέτοια έργα αποτελούν πολυτέλειες, τα capitalcontrols, κ.ά.
«Παρά τις αντιδράσεις και τις αντιρρήσεις κάποιων που δεν καταλαβαίνουν ότι για ένα όραμα απαιτείται σχέδιο, τα καταφέραμε», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιηλίδης και συνεχάρη τις υπηρεσίες της αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών, Πρασίνου και Οικονομικών, ενώ έδωσε συγχαρητήρια ιδιαίτερα στην αρχιτέκτονα Εύη Τάκα, τον μηχανικό Νίκο Σιαμέτη και τη γεωπόνο Ελένη Σιαμάτρα για το όραμα και τη μελέτη για αυτό το έργο κόστους περίπου 866.000 ευρώ.
 
Ξεκινούν έργα ύψους 4 εκατ. ευρώ

«Όταν άλλοι δήμοι αδυνατούν να κάνουν ακόμη και έναν ελαιοχρωματισμό σε ένα σχολείο, ο δήμος μας με απόλυτη τιμιότητα και διαφάνεια, επειδή συμμαζεύει τα οικονομικά του, πετυχαίνει ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και καλές εκπτώσεις στα τεχνικά έργα, συνεχίζει να κάνει παρεμβάσεις, χωρίς να έχει ούτε ένα ευρώ χρηματοδότηση από την Πολιτεία και το κράτος», τόνισε ο κ. Δανιηλίδης και πρόσθεσε: «έτσι θα πορευτούμε και στη συνέχεια, το αξίζουν και το δικαιούνται οι συνδημότες και συμπολίτες μας, και είμαστε περήφανοιγιατί τέτοια έργα αποστομώνουν όλους αυτούς που έλεγαν ότι με τη συνένωση των δήμωντα Πεύκα δεν θα αναπτυχθούν».
Όπως τόνισε, στη Δ.Ε. Πεύκων τα τελευταία τέσσερα χρόνια έγιναν επενδύσεις πάνω από 20 εκατ. ευρώ, ενώ επίκειται τον Νοέμβριο η έναρξη του μεγάλου έργου οδοποιΐας, ηλεκτροφωτισμού και άλλων διαμορφώσεων που θα περιλαμβάνει 66 δρόμους της περιοχής. 
 
 

Το βήμα του Αιρετού

Η προωθούμενη «μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει προοδευτικό χαρακτήρα
ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΠΕ - ΚΕΔΕ: Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν
Η πολιτική της Κυβέρνησης θα φέρει συναλλαγή και παραλυτική ισορροπία στους ΔήμουςΛίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας
rss