Τετ, 12 Δεκ 2018
Αρχική  > Κυβέρνηση- Βουλή

Ρέκβιεμ» για 10.000 συμβασιούχους των δήμων

21/6/2017
«Ρέκβιεμ» για περίπου 10.000 συμβασιούχους των δήμων αποφάσισε χθες η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός και το μισό Υπουργικό Συμβούλιο δεν… κατάφεραν να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους εξασφαλίζοντας τη συνέχιση της εργασίας τους, με αποτέλεσμα χθες να τους οδηγήσουν στην ανεργία.

«Ελευθερία του Τύπου», ο Γιώργος Μανουσακάκης, η λαϊκίστικη πολιτική της κυβέρνησης που νομοθετεί χωρίς να υπολογίζει το Σύνταγμα κατέληξε σε φιάσκο, μετατρέποντας όμως 10.000 ανθρώπους, σε μία στιγμή, από εργαζόμενους σε ανέργους. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την ανανέωση των συμβάσεών τους από τους Κατρούγκαλο - Βερναρδάκη, καθώς είχαν ήδη εργαστεί 24 μήνες, είναι πιο «ισχυρή» από τις κυβερνητικές τροπολογίες και εξαγγελίες.

Χθες ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανακοίνωσε την απόλυση των συμβασιούχων υιοθετώντας την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης, προκειμένου να καλυφθεί το εργασιακό κενό στους δήμους από την αποχώρηση των συμβασιούχων, εξήγγειλε την πρόσληψη νέων συμβασιούχων με δίμηνες συμβάσεις. Ενώ σε ό,τι αφορά την πληρωμή των δεδουλευμένων ο κ. Σκουρλέτης για άλλη μία φορά με τις δηλώσεις του ζήτησε την επιείκεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή του Βασίλη Αδαμόπουλου και του Σωτήρη Ξενάκη οτι η κυβέρνηση κορόιδεψε 10.000 συμβασιούχους και παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εσωτερικών ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση για να παραμείνουν στη δουλειά τους, τώρα τους απολύει.

Είπε ακόμα ότι στην καθαριότητα θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση θα αναθέσει σε ιδιώτες την καθαριότητα όπως έχει γίνει ήδη στη Ρόδο και τον Ωρωπό.
Ο Νίκος Τράκας κατήγγειλε ότι υπουργοί της κυβέρνησης ανανέωναν τις συμβάσεις και έδιναν ελπίδες στους συμβασιούχους και ο Πάνος Σκουρλέτης τους είπε ότι θα κάνει δίμηνες συμβάσεις για να ανταπεξέλθουν οι δήμοι στην καθαριότητα και πως θα κάνει 2.000 μόνιμες προσλήψεις αφήνοντας χωρίς δουλειά 8.000 εργαζόμενους.

parapolitika.gr