e - ανταποκριτής

Θέλετε να φτάσουν τα καλά νέα παντού;
Αγαπάτε την πόλη, το χωριό, τη γειτονιά σας;
Θέλετε να σας δώσουν περισσότερη σημασία;
Θέλετε μήπως να εκφράσετε τη διαμαρτυρία και το παράπονο σας;
Γίνετε e-ανταποκριτές.
Στείλτε μας ειδήσεις, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.

Φόρμα

 

Πατούλης διαψεύδει Φωτίου: Δεν μας απέστειλαν πρόσκληση να παρευρεθούμε στη Βουλή

15/2/2018
Άμεση ήταν η απάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, στη δήλωση της Αναπλ.Υπουργού, Θ. Φωτίου, που σας παρουσίασε μόνον ο airetos.gr .

Υπενθυμίζουμε ότι η κα Φωτίου, κατά την ακρόαση φορέων ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το ν/σ που αφαιρεί την αυτοδιοικητική αρμοδιότητα περί προνοιακών επιδομάτων - απαντώντας στο βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δ. Κωνσταντόπουλο, που επεσήμανε τη σημασία της απουσίας της ΚΕΔΕ - είχε δηλώσει ότι :

«Το ότι σήμερα δεν είναι η ΚΕΔΕ εδώ, λυπάμαι πάρα πολύ, προσεκλήθη» .

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, με Ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα 15/2/2018 σε συνέχεια του πρωινού ρεπορτάζ του airetos.gr, απαντά στην Αναπλ.Υπουργό, κατηγορώντας την για υποκρισία και παραπληροφόρηση των βουλευτών, αναφέροντας συγκεκριμένα τα εξής:

« Η κα Φωτίου είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για μη πρόσκληση της Κ.Ε.Δ.Ε. χθες στη Βουλή.

Η Κ.Ε.Δ.Ε. δεν απουσιάζει ποτέ από τη Βουλή, όταν συζητιούνται σοβαρά ζητήματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.
Για να παρίσταται όμως στις συνεδριάσεις των αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, θα πρέπει και να προσκαλείται από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, κάτι που δυστυχώς πολλές φορές δεν συμβαίνει, ιδιαίτερα τα τελευταία τρία χρόνια.
Η μη παρουσία λοιπόν εκπροσώπου της Κ.Ε.Δ.Ε. στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε το Ν/Σ που αφαιρεί την αυτοδιοικητική αρμοδιότητα καταβολής προνοιακών επιδομάτων, αλλά και περιέχει εξουσιοδοτική για το πρόγραμμα νέων τμημάτων παιδικών σταθμών σε Δήμους, οφείλεται ακριβώς σε αυτό το γεγονός ότι ποτέ δεν μας απέστειλαν από το γραφείο της αρμόδιας αν. Υπουργού κας Φωτίου, αλλά ούτε κι από το αρμόδιο γραφείο της Βουλής πρόσκληση να παρευρεθούμε, ώστε να παρουσιάσουμε τις απόψεις μας.

Η κα Φωτίου οφείλει αντί να εκφράζει υποκριτικά τη λύπη της για τη δήθεν απουσία της Κ.Ε.Δ.Ε. από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση της Επιτροπής και να παραπληροφορεί μάλιστα τους βουλευτές, λέγοντας ότι προσκληθήκαμε αλλά δεν πήγαμε, ας σεβαστεί το αξίωμα που υπηρετεί και ας φροντίζει να μας αποστέλλει , έστω και καθυστερημένα, τις προσκλήσεις.
Μόνον έτσι θα αποδείξει έμπρακτα το σεβασμό της στο δημοκρατικό διάλογο και το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, αλλά και θα προστατεύσει το κύρος του Εθνικού Κοινοβουλίου. Με υπεκφυγές και “κρυφτούλι” δεν λύνονται τα προβλήματα και δεν υπηρετούνται τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών
. »
 

Το βήμα του Αιρετού

Φυγή και μετανάστευση Αυτοδιοικητικών
O καταστροφικός “Κλεισθένης” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το επόμενο κύμα αποκέντρωσης που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής
«Σώματα που δεν ξέρουν πια πώς ν’ αγαπήσουν» (Με αφορμή τη σεξιστική επίθεση που δέχθηκε η Ρένα Δούρου)
Η πολιτική της Κυβέρνησης θα φέρει συναλλαγή και παραλυτική ισορροπία στους Δήμους

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας
rss