e - ανταποκριτής

Θέλετε να φτάσουν τα καλά νέα παντού;
Αγαπάτε την πόλη, το χωριό, τη γειτονιά σας;
Θέλετε να σας δώσουν περισσότερη σημασία;
Θέλετε μήπως να εκφράσετε τη διαμαρτυρία και το παράπονο σας;
Γίνετε e-ανταποκριτές.
Στείλτε μας ειδήσεις, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.

Φόρμα

 

Οι αιμοδότες αψήφησαν και τον χιονιά στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

5/3/2018
Η αυξημένη προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών και η αύξηση των δοτών μυελού των οστών «σφράγισαν» την Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς» που διοργάνωσε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά το μεγαλύτερο διάστημα της εξόρμησης ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, οι εθελοντές αψήφησαν ακόμη και τον χιονιά προκειμένου να είναι συνεπείς στο πρώτο ραντεβού του 2018. Μάλιστα, δεκάδες ήταν και οι νέοι αιμοδότες που προσήλθαν για πρώτη να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους για τον συνάνθρωπό τους.

Από το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου έως και προχθές, Σάββατο 3 Μαρτίου 2017, στους αιμοδοτικούς σταθμούς που στήθηκαν και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα, Αγ. Παύλος) σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», ΑΧΕΠΑ, «Γ.Παπανικολάου» και «Θεαγένειο», η προσφορά ζωής των εθελοντών ενίσχυσε τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος με 623 μονάδες αίματος, ξεπερνώντας τον αντίστοιχο της προηγούμενης Εκστρατείας Αιμοδοσίας κατά 24 μονάδες.

Ταυτόχρονα, όμως, αυξήθηκαν και οι εθελοντές δότες μυελού των οστών, ενισχύοντας τον κατάλογο του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», με τον οποίο συνεργάζεται ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με την εγγραφή 57 νέων δοτών, παρουσία στελεχών του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Σ’ αυτό το θερμό και ενθουσιώδες κλίμα, οι εθελοντές αιμοδότες ενημερώθηκαν επίσης για την προσφορά αιμοπεταλίων και δωρεά οργάνων σώματος, όπως και εθελόντριες για τη δωρεά βλαστοκυττάρων.

«Για μια ακόμη φορά οι συνδημότες και συμπολίτες μας έδειξαν τον μεγάλο βαθμό της ευαισθησίας και του αλτρουισμού που τους διακρίνει, σπεύδοντας να διαθέσουν λίγο τον χρόνο αλλά πολλή αγάπη για τον συνάνθρωπό τους που βρίσκεται σε δύσκολη θέση και δίνει αγώνα ζωής. Όλους αυτούς, και ιδιαίτερα τους νέους, τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε θερμά. Να είναι βέβαιοι ότι η προσφορά τους είναι ανυπολόγιστης αξίας, ιδιαίτερα σε περιόδους που η χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις αίματος», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ανανεώνοντας το ραντεβού «με ακόμη περισσότερους στην επόμενη εκστρατεία».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μ. Βουλγαρίδης ανέδειξε τη συμβολή των τοπικών συλλόγων και φορέων που «στην εξάπλωση των ιδεωδών της αιμοδοσίας είτε προσφέροντας τα ίδια τα μέλη τους αίμα είτε συμμετέχοντας οργανωμένα και συντονισμένα στην κινητοποίηση της κοινωνίας».
 

Το βήμα του Αιρετού

Φυγή και μετανάστευση Αυτοδιοικητικών
O καταστροφικός “Κλεισθένης” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το επόμενο κύμα αποκέντρωσης που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής
«Σώματα που δεν ξέρουν πια πώς ν’ αγαπήσουν» (Με αφορμή τη σεξιστική επίθεση που δέχθηκε η Ρένα Δούρου)
Η πολιτική της Κυβέρνησης θα φέρει συναλλαγή και παραλυτική ισορροπία στους Δήμους

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας
rss