Τετ, 20 Φεβ 2019
Αρχική  > Κυβέρνηση- Βουλή

Ο Κλεισθένης στο νήμα τερματισμού: Όλα όσα έγιναν χθες– Το σημερινό Πρόγραμμα

12/7/2018

 Σήμερα έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία του Κλεισθένη1, ενώ ταυτοχρόνως θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.

 

Η 1η ημέρα της Ολομέλειας ολοκληρώθηκε χθες στις 23:51 τη νύχτα. Βρέθηκε εν τω μέσωκαταιγίδας τροπολογιών, που μέχρι το βράδυ είχαν φθάσει τις 10 Υπουργικές Τροπολογίες και περισσότερες από 10 Βουλευτικές.  Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των βουλευτών να λάβουν το λόγο επί του Ν/Σ, καθώς στη λίστα ομιλητών ενεγράφησαν 135 βουλευτές.

Στη συζήτηση πρωταγωνίστησε η ένταξη της ημερομηνίας των εκλογών στο …σύστημα κινητικότητας, με καυστικά σχόλια σύσσωμης της αντιπολίτευσης για το πως άλλαξε η αλλαγή επί της αλλαγής της ημερομηνίας…

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών προέβη σε δύο ομιλίες. 

Η 1η περιελάμβανε επιχειρηματολογία του Πάνου Σκουρλέτη κατά της διάταξης (παρ.4 αρ.6)του Πάνου Σκουρλέτη περί ημερομηνίας εκλογών.  Καταγράφουμε τη φράση του “Δεν ξέρω αν είναι δίκαιο, αλλά έγινε πράξη”.

Η 2η ήταν ο γνωστός απολογισμός δράσεων που παρουσιάζει σε όλα τα Συνέδρια της Αυτοδιοίκησης, με επικαιροποίηση στα νούμερα (ποσά χρηματοδοτήσεων, αριθμός προσλήψεων, αριθμός ενταχθέντων έργων).  Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο Ν/Σ, σε επίπεδο γενικών αρχών.

Επανέλαβε δε τα αποσπάσματα περί Κυριακού Μητσοτάκη – 1 προς 5 – 1 προς 1 κλπ, όπως ακριβώς τα είχε πει προς ΚΕΔΕ - ΕΝΠΕ στην ακρόαση φορέων.

 

Σήμερα, η 2η και τελευταία (βάσει του προγραμματισμού) Συνεδρίαση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει στις 10.00.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ έχει προγραμματιστεί για τις 12.00 στο Ξενοδοχείο Τιτάνια, ενώ θα ακολουθήσει μετάβαση όλων των Αιρετών στη Βουλή.  Η κινητοποίηση φέρει συμβολικό χαρακτήρα, αφού όπως αποδείχθηκε η ακοή του Υπουργού Εσωτερικών λαμβάνει ήχους μόνο από το Μέγαρο Μαξίμου και όχι από τους θεσμικούς φορείς της Αυτοδιοίκησης.

 

Η χθεσινή αντίδραση των Παρατάξεων της ΚΕΔΕστα πέρα-δώθε του χρόνου εκλογών, ήτανάμεση.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέδωσε Ανακοίνωση υπό τον τίτλο “Οι μάσκες έπεσαν. Αν ο κ. Σκουρλέτης διαθέτει πολιτικό ήθος οφείλει να παραιτηθεί”, το πλήρες κείμενο της οποίας μπορείτε να δείτε ΕΔΩ 

Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της ΚΕΔΕ, του“Αυτοδιοικητικού Κινήματος”,Απ.Κοιμήσης, όταν ρωτήθηκε σχετικά σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (Επικοινωνία 94,0 fm), ανέφερε ότι “δημιουργείται μείζον θέμα ηθικής τάξης και πολιτικής δεοντολογίας”, υπογραμμίζοντας ότι “εάν υπάρχει στοιχειώδης ευθιξία,ο Υπουργός πρέπει να πάει σπίτι του, να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του και το κύρος του.Διαφορετικά,αν παραμείνει στη θέση του,δεν θα έχει κανένα κύρος, ούτε καν στοιχειώδες κύρος”.

 

OAIRETOS θα σας ενημερώσει αναλυτικά για όλες τις εξελίξεις.