Σαβ, 24 Αυγ 2019
Αρχική  > Κοινωνική Πολιτική- Πολιτισμός - Περιβάλλον

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής καλύπτει το σύνολο των παιδιών στους παιδικούς του σταθμούς

21/5/2019

Και ενώ μετά τις δημοτικές εκλογές, έχοντας προσγειωθεί και πάλι στην πραγματικότητα, η συζήτηση στην Αυτοδιοίκηση θα γυρίσει ξανά στην καθημερινότητα με κορυφαίο θέμα του καλοκαιριού πόσα παιδιά θα μπορέσουν να βρουν θέση στους παιδικούς σταθμούς, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει φροντίσει από τώρα για να μην έχει προβλήματα στη φιλοξενία των μικρών παιδιών από τη νέα σχολική χρονιά.

Αυτό το διάστημα ολοκληρώνεται ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός που ο Δήμος κατασκευάζει στην περιοχή του Παλαιού Ηρακλείου (επί της λεωφόρου Πλαπούτα) και άρα θα είναι διαθέσιμος στις αιτήσεις που θα ξεκινήσουν να κάνουν οι γονείς σε λίγες ημέρες (κατά την διάρκεια του Ιουνίου) για να εντάξουν τα παιδιά τους στις δομές του Δήμου από τον Σεπτέμβριο.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ανεβάζει τον αριθμό των διαθέσιμων δημοτικών σταθμών σε 6, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορέσει να καλύψει το 100% των αιτήσεων φιλοξενίας που θα γίνουν είτε μέσα από το πρόγραμμα επιδότησης τροφείων του ΕΣΠΑ, είτε με συμβατικές αιτήσεις.

Ειδικά για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής εξυπηρετούσε και τα προηγούμενα χρόνια στο ακέραιο των αριθμών των αιτήσεων από Ηρακλειώτες γονείς. Η διαρκής, όμως, αύξηση των αιτήσεων του προγράμματος κάθε έτος, άφηνε εκτός δημοτικών δομών λίγα από τα παιδιά τα οποία υπάγονταν στην φιλοξενία με τροφεία.

Με την προσθήκη του νέου παιδικού σταθμού, ο οποίος θα εξυπηρετεί βρεφικά και νηπιακά τμήματα, θα μπορούν να καλυφθούν πλέον και όλα τα παιδιά των τροφείων, επιτρέποντας στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής να υπερηφανεύεται ότι δεν θα αφήσει κανένα παιδί εκτός των παιδικών του σταθμών.

Μηδενικές και μειωμένες τιμές στα τροφεία

Να θυμίσουμε δε ότι από το 2015 η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου έχει μειώσει τα τροφεία κατά μέσο όρο 20% για όλους, διατηρώντας μηδενική εισφορά για τα πολύ χαμηλά εισοδήματα.Αναλυτικά, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς έχουν διαμορφωθεί με απόφαση του Δήμου ως εξής:

Οι οικογένειες με ετήσιο εισόδημα από 0 έως 10.000 ευρώ συνεχίζουν να μην καταβάλουν καθόλου τροφεία (σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και οι άνεργοι κάτοικοι της πόλης).

Για τους γονείς με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 10.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ, τα τροφεία μειώθηκαν από 40 ευρώ το μήνα σε 30 ευρώ μηνιαίως.

Για την κλίμακα εισοδήματος από 12.000 ευρώ έως 16.000 ευρώ, τα τροφεία μειώθηκαν από 60 ευρώ σε 50 ευρώ.

Για την κλίμακα εισοδήματος από 16.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, τα τροφεία μειώθηκαν από 75 ευρώ σε 65 ευρώ.

Για την κλίμακα εισοδήματος από 20.000 ευρώ και πάνω, τα τροφεία μειώθηκαν κατά 20%.

Οι σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής είναι οι εξής:

Βορ. Ηπείρου & Ελ. Βενιζέλου, 14122, Ηράκλειο Αττικής(Παλαιό Ηράκλειο)                                            

Χρ. Βασιλείου 2 &Αλεξ. Διάκου 14122, Ηράκλειο Αττικής

Ναρκίσσων 10, 14121, Ηράκλειο Αττικής

Σωκράτους 18, 14121, Ηράκλειο Αττικής(Καναπίτσα)

Χρυσανθέμων και Τζουμαγιάς

και από το νέο σχολικό έτος, λεωφόρος Πλαπούτα 20-24

 

Επιθεώρηση στο νέο παιδικό σταθμό

Συνοδευόμενος από κλιμάκιο του Δήμου, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, επιθεώρησε πρόσφατα το νέο παιδικό σταθμό της λεωφόρου Πλαπούτα, διαπιστώνοντας ότι οι εργασίες στο κυρίως κτίριο του καινούργιου κτιρίου ολοκληρώνονται εντός προγράμματος.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος διεκδίκησε και πέτυχε η κατασκευή του καινούργιου παιδικού σταθμού να ολοκληρωθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, χωρίς να στοιχίσει ούτε ένα ευρώ στο δημοτικό ταμείο.

 

«Ο νέος σταθμός θα είναι έτοιμος σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει προκειμένου να αποτελέσει το δεύτερο σπίτι για ακόμα περισσότερα μικρά παιδιά του Ηρακλείου, για να γίνει το θεμέλιο της σχολικής τους ζωής. Υπηρετώντας με σοβαρότητα τον σχεδιασμό που από την αρχή της θητείας μας οριοθετήσαμε, ολοκληρώσαμε μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια την κατασκευή δύο νέων παιδικών σταθμών: της οδού Χρυσανθέμων το 2016 και, φέτος, αυτόν της λεωφόρου Πλαπούτα. Δίνουμε λύσεις στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, είμαστε δίπλα στην οικογένεια. Για αυτό και ζητάμε ισχυρή εντολή στις εκλογές που έρχονται, για να συνεχίσουμε να εξασφαλίζουμε το μέλλον των παιδιών μας, το ότι το Ηράκλειο πηγαίνει Μπροστά», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.