Πεμ, 23 Μαϊ 2019
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Κώστας Ζώμπος* στον AIRETO: Αν εκλεγώ θα είμαι ένας αντισυστημικός δήμαρχος

22/2/2019

* Υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου

 ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF ΠΑΤΩΝΤΑΣ  ΕΔΩ

  Μια συνέντευξη που μου κάνατε εσείς

]Αυτή δεν είναι μία συνηθισμένη συνέντευξη, αφού δεν είχα απέναντί μου κανέναν δημοσιογράφο, είχα απέναντί μου εσάς.

 Ο συνδυασμός μας «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ» βρίσκεται καθημερινά σε επαφή με τους πολίτες και έχει ακούσει από τις ευχές και τις αγωνίες σας μέχρι τα παράπονά σας.

 Σε όλες τις δράσεις μας, είτε βγαίνουμε στις γειτονιές είτε συναντιόμαστε με συλλόγους πολιτών και φορείς, υπάρχουν ορισμένες ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσω ξανά και ξανά αφού έβλεπα πως παρά τα τοπικά προβλήματα που έχει κάθε γειτονιά του Γαλατσίου, όλοι μας είμαστε πολίτες της ίδιας πόλης και έχουμε τις ίδιες ανησυχίες.

 Έτσι, συγκέντρωσα τις 5+1 πιο συχνές ερωτήσεις που μου κάνατε και παραθέτω τις απαντήσεις μου.

 

Φοβόμαστε μην μας θυμηθήκατε πριν τις εκλογές και μας ξεχάσετε μετά.

 

Όπως τα προηγούμενα χρόνια, ως αντιδήμαρχος της διοίκησης του αείμνηστου δημάρχου Κυριάκου Τσίρου, έτσι και τώρα, αλλά και μετά τις εκλογές, θα είμαστε στους δρόμους και δίπλα στους πολίτες, να μιλάμε μαζί τους και να τους ακούμε.

Κανείς από τον συνδυασμό “Γαλάτσι. Ζούμε εδώ” δεν πρόκειται να απομακρυνθεί από τους εσάς. Θα σας χτυπάμε την πόρτα, θα μας λέτε τα προβλήματά σας και τις ανάγκες σας, θα μας βρίσκετε στις γειτονιές σας και θα μιλάμε πρόσωπο με πρόσωπο. Τα προβλήματα μίας πόλης δεν τα βλέπεις από ένα γραφείο, πρέπει να έχεις άμεση επαφή εάν πραγματικά θέλεις να αλλάξεις κάτι και εμείς θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα!

Από υποσχέσεις χορτάσαμε. Κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε υπάρχει;

Από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου ως υποψήφιος δήμαρχος, δήλωσα  αντισυμβατικός. Σας ακούμε, καταγράφουμε, και θα εντάξουμε τις προτάσεις σας στο πρόγραμμα του συνδυασμού που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται για μια προεκλογική εκστρατεία θα λέμε «ναι», για όσα ξέρουμε ότι γίνονται, αλλά για όσα δεν είμαστε σίγουροι, να ξέρετε πως πραγματικά θα το προσπαθούμε μέχρι τελικής πτώσεως για να κερδίσουμε οτιδήποτε θα κάνει το Γαλάτσι καλύτερο.

 

Ο Δήμος μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη;

Δεν πιστεύουμε πως το οικονομικό περιβάλλον σε μία πόλη είναι έρμαιο του ευρύτερου οικονομικού κλίματος. Θέλουμε να παλέψουμε για να προασπίσουμε την βιωσιμότητα της αγοράς του Γαλατσίου. Υπάρχουν τρόποι να δώσεις κίνητρα. Το έχουν κάνει και άλλοι δήμοι, γιατί όχι και εμείς.

 

Εργαζόμενοι και επιχειρηματίες θέλουν την διοίκηση του Δήμου και τους πολίτες στο πλευρό τους. Έχουμε εμπειρία, τεχνογνωσία και ικανούς συνεργάτες. Ξέρουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ενημέρωσης για όλους όσοι το έχουν ανάγκη προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στα ενεργά προγράμματα χρηματοδοτήσεων και εμείς από πλευράς μας να κάνουμε δράσεις στοχευμένες στην αγορά.

Το Γαλάτσι έχει μείνει πίσω σε υποδομές και νέες τεχνολογίες ενώ το αίσθημα ασφάλειας ολοένα και πέφτει. Μπορεί να γίνει κάτι;

 

Κατ αρχάς για να βελτιώσουμε την εικόνα του Γαλατσίου χρειάζονται χρήματα και αυτά δεν πρέπει να μένουν στα ταμεία. Έχοντας υπάρξει κομμάτι μιας διοίκησης η οποία άφησε πλεόνασμα έχω να σας πω πως δεν αρκεί μόνο αυτό. Καλά τα εκατομμύρια στο ταμείο του Δήμου, ωστόσο αυτά τα χρήματα είναι των πολιτών και σε αυτούς πρέπει να επιστρέφουν. Στο τέλος της ημέρας, δεν έχεις πετύχει τίποτα εάν οι πολίτες δεν μπορούν να βγουν στους δρόμους γιατί φοβούνται, δεν έχουν ωραίες πλατείες, και οι δρόμοι καταστρέφουν τα αυτοκίνητα μας.

Πάμε λοιπόν στις υποδομές και το αίσθημα ασφάλειας γιατί προσωπικά τα θεωρώ αλληλένδετα. Έχουμε την εμπειρία αλλά και την τεχνογνωσία  να στραφούμε σε νέες τεχνολογίες οι οποίες θα κάνουν την πόλη μας καλύτερη. Μπορούμε να βελτιώσουμε τον φωτισμό και κατ επέκταση να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας στην πόλη, γιατί ολοένα και περισσότερες έρευνες δείχνουν πως ο φωτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ασφάλεια σε στην πόλη.

 Η καθαριότητα είναι αυτονόητη. Συνεχώς ακούμε για νέο σχέδιο δράσης αλλά δεν το βλέπουμε.

 Αυτονόητο είναι να είναι μία πόλη καθαρή, γι αυτό άλλωστε πληρώνουμε όλοι μας. Πρέπει, όμως, να σκεφτούμε με το βλέμμα στο μέλλον, χωρίς ωστόσο να ταξιδέψουμε πολύ μακριά. Μέχρι τους γειτονικούς δήμους. Στην εποχή μας δεν αρκεί μόνο να φροντίζουμε να καθαρίζουμε τους δρόμους. Πρέπει να στραφούμε σε τεχνολογίες δοκιμασμένες και σύγχρονες. Να υπογειοποιήσουμε τους κάδους μας, να ομορφύνουμε την πόλη μας και να επιδιώξουμε να  έχουμε έσοδα ως δήμος από την αξιοποίηση της ανακύκλωσης και την κομποστοποίηση όπως κάνουν τόσες και τόσες πόλεις.

 Γιατί δεν μας τα λέγατε τόσα χρόνια;

 Ποτέ δεν σταμάτησα να «μπλέκομαι στα πόδια σας» και να είμαι παρών στην πόλη με πρωτοβουλίες, συγκεκριμένες δράσεις, προτάσεις και έργο. Για παράδειγμα να θυμίσω δύο μόνο από αυτά, όπως την ανέγερση του νέου βρεφονηπιακού σταθμού και την ανάπλαση των παιδικών χαρών.

Θέλω, όμως, και εγώ από εσάς μία χάρη. Θέλω να μας ακούτε καθημερινά, πριν αλλά και κυρίως μετά τις εκλογές. Να μας παρακολουθείτε και να μας κρίνετε.