Τετ, 20 Φεβ 2019
Αρχική  > Δαίμων...

Κομματικό όργανο ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση;;;

26/1/2018
Αν διαβάσει κανείς τη χθεσινή ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" του δημιουργεί την αίσθηση ή ότι πρόκειται για κάποια Αυτοδιοικητική Παράταξη στην Αντιπολίτευση του Δήμου Ιλίου ή για κάποια Νομαρχιακή επιτροπή του Κυβερνώντος κόμματος.Πάντως για κείμενο φορέα διαχείρισης ίσως να είναι και το πρώτο Πανελλαδικά με αυτό το ύφος.
Ενδεικτικά αναφέρουμε το εξής σκέλος όπου " η Διοίκηση του Πάρκου έστειλε στον Δήμο Ιλίου και
προσωπικά στον κ. Δήμαρχο, την Πράξη Παραχώρησης, για την απευθείας μεταβίβαση
της χρήσης και εκμετάλλευσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς καταβολή
οποιουδήποτε ανταλλάγματος, στον Δήμο Ιλίου
" και συνεχίζει Αντί αυτού, δυστυχώς η δημοτική αρχή Ιλίου παριστάνοντας τον "αγανακτισμένο λαό"απέκλεισε σήμερα, μαζί με οπαδούς της για δεύτερη φορά τα γραφεία του Πάρκου εμποδίζοντας το Διοικητικό Συμβούλιο να συνεδριάσει.

Σε άλλο σημείο γράφει η ανακοίνωση
"Οι αθλητικές εγκαταστάσεις ως χρήση έχουν περιέλθει στον Δήμο Ιλίου είτε ο Δήμαρχος υπογράψει είτε όχι. Ο Δήμος τις χρησιμοποιεί και ουδείς τον εμποδίζει. Το δηλώσαμε από πέρσι τον Απρίλιο και ολοκληρώσαμε, μέσα σε λίγους μήνες, ότι δεν μπόρεσε να πράξει ο ίδιος εδώ και είκοσι χρόνια!"

Και ένα άλλο χαρακτηριστικό σημείο όπου απευθυνόμενοι στη Δημοτική αρχή Ιλίου λέει η ανακοίνωση "Αγαπητοί φίλοι της δημοτικής αρχής Ιλίου ματαιοπονείτε. "

Συγνώμη αλλά ο αρμόδιος Υπουργός τα ξέρει αυτά;;;;Αλλά αν ήταν μόνο αυτό...Διαβάζουμε σε άρθρο του www.pitsounicity.gr στις 21 Ιανουαρίου ότι παραιτήθηκε ο διορισμένος από την Κυβέρνηση Γενικός Διευθυντής του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης κύριος Τάσος Λύτρας.Σαφώς και δεν  παραιτήθηκε  για οικογενειακούς λόγους .Αλλά όπως ο ίδιος λέει "οι όψιμοι ισχυρισμοί διαφόρων εξωθεσμικών παραγόντων ότι με βρήκαν και με πρότειναν στην θέση που ορίστηκα δεν έχουν καμία απολύτως βάση."Γιατί το λέει αυτό θα αναρωτηθεί κάποιος;;;;Αμέσως ποιο κάτω απαντάει ο κύριος Λύτρας"Θα είχαν επιτευχθεί πολύ περισσότερα πράγματα αν δεν δρούσαν δύο αρνητικοί παράγοντες που δημιούργησαν ένα ασφυκτικό περιβάλλον στον Φ.Δ. Ο πρώτος είναι η εμπλοκή στην διαχείριση του Φορέα ακαδημαϊκών ορισμένης νοοτροπίας που είχε ως συνέπεια την μεταφορά σ’ αυτόν αντίστοιχων αντιλήψεων και μεθόδων που δεν βοήθησαν ούτε βοηθούν στην ομαλή λειτουργία και την επίτευξη των σκοπών του."
Ο δεύτερος είναι η συστηματική εμπλοκή στα ζητήματα διοικητικής λειτουργίας και δράσης του Φ.Δ. κομματικών παραγόντων οι οποίοι αδυνατούν να αντιληφθούν ότι πρόκειται για φορέα δημόσιας διοίκησης.

Η σύγκρουση αυτή έφτασε μέχρι την συστηματική απαξιωτική συμπεριφορά σε βάρος
μου ακόμη και στην εκτόξευση εναντίον μου υποτιμητικών φράσεων, ύβρεων και
απειλών.Σχόλιο στήλης:Εμείς καταλαβαίνουμε από τα όσα λέει ο κύριος Λύτρας ότι η ανακοίνωση του Φορέα κατά της Διοίκησης του Δήμου Ιλίου είναι μέσα στα πλαίσια που καταγγέλλει και τα οποία των οδήγησαν σε παραίτηση.Προκύπτει όμως ένα ερώτημα για τον Υπουργό Περιβάλλοντος τον κύριο Σταθάκη ο οποίος προφανώς έχει ενημερωθεί ,τόσο για τα όσα καταγγέλλει ο κύριος Λύτρας, αλλά κυρίως για τις προθέσεις που έχει η Κυβέρνηση όσον αφορά το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης.
Φαίνεται δε ξεκάθαρα  ότι αποκόβεται η Διοίκηση του Πάρκου από την τοπική κοινωνία όταν επιτίθεται με τέτοιο ύφος (καθόλου ακαδημαϊκό και φιλικό προς το περιβάλλον θα μπορούσε να πει κανείς) στη Διοίκηση του Δήμου (για να μην ξεχνιόμαστε όταν λέμε Δήμο εννοούμε την αποκεντρωμένη Δομή του Κράτους ,την εγγύτερη στον πολίτη-δημότη η οποία εκλέγεται από τους ψηφοφόρους και δε διορίζεται).
Κυρίως δεν είναι λογικό δύο δομές του Κράτους να έχουν  ανταγωνιστική ή εχθρική συμπεριφορά η μία απέναντι στην άλλη,διότι δεν υπάρχει το στοιχείο του ανταγωνισμού,το οποίο εντοπίζεται μόνο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που αποσκοπούν στο κέρδος.

Και ένα ρητορικό ερώτημα:Τι θα έλεγε ο Αντώνης Τρίτσης;;;