e - ανταποκριτής

Θέλετε να φτάσουν τα καλά νέα παντού;
Αγαπάτε την πόλη, το χωριό, τη γειτονιά σας;
Θέλετε να σας δώσουν περισσότερη σημασία;
Θέλετε μήπως να εκφράσετε τη διαμαρτυρία και το παράπονο σας;
Γίνετε e-ανταποκριτές.
Στείλτε μας ειδήσεις, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.

Φόρμα

 

Η υπόθεση Καμπόσου στην ΚΕΔΕ – Ποια Παράταξη έθεσε το θέμα, ποια η αντίδραση Πατούλη

13/6/2018

Τη μη έκδοση Ανακοίνωσης της ΚΕΔΕ σχετικά με το ζήτημα των δηλώσεων του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου &Δημάρχου Άργους–Μυκηνών,Δ. Καμπόσου,για το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη,επεσήμανε η μείζων αντιπολίτευση στην ΚΕΔΕ, το “Αυτοδιοικητικό Κίνημα”.  Ζήτημα που απασχόλησε εντόνως την επικαιρότητα -αυτοδιοικητικά, αλλά και σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής- τις προηγούμενες ημέρες.

 

Στην έναρξη της χθεσινής Συνεδρίασης, ο Απ. Κοιμήσης έθεσε προ ημερησίας το θέμα, αναφέροντας για τις δηλώσεις του Δημάρχου Άργους, μεταξύ άλλων,ότι “εκθέτει όλους μας αυτή η συμπεριφορά”.  Πρότεινε ότι “πρέπει και η ΚΕΔΕ να πάρει μια Απόφαση επ’ αυτού”, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για Πρόεδρο Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ), ζήτησε δε το σχετικό σχόλιο του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε αρχικά στην Ανακοίνωση που έχει εκδώσει η ΚΕΔΕ για την επίθεση εναντίον του Γ. Μπουτάρη, σημειώνοντας στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, τα κάτωθι:

« Όταν η Αυτοδιοίκηση έχει σοβαρά ζητήματα να αντιμετωπίσει έξω από αυτήν, μέσα από τη νομοθετική εξουσία, κάποιος ή κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν όχι την ενότητα αλλά τη διάσπαση της Αυτοδιοίκησης στην πιο κρίσιμη στιγμή, τότε και αυτό είναι πολύ κατακριτέο.  Τη στιγμή μάλιστα που όταν κάποιος δεν τοποθετείται πολιτικά, αλλά τοποθετείται προσωπικά.(…) Άρα θεωρώ ότι είναι εντελώς ατυχής η άποψη του Συναδέλφου του Δημάρχου Άργους.  (…) Το θεωρώ λοιπόν απαράδεκτο και επειδή όμως είμαι ένας άνθρωπος που τουλάχιστον θα πρέπει να δούμε πως θα ενώσουμε την Αυτοδιοίκηση, θα έλεγα ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί και ιδιαίτερα όταν είμαστε και Επικεφαλής φορέων(…)  Εν προκειμένω, εγώ με το Γιάννη Μπουτάρη έχουμε κάποιες απόψεις εντελώς διαφορετικές και πρέπει να το πω, παρά ταύτα τον τιμώ ως αυτοδιοικητικό, τον σέβομαι γιατί εκλέγεται διαχρονικά και τουλάχιστον δεν έχει πειράξει κανέναν σε ατομικό επίπεδο. (…) »

Κατόπιν συζήτησης που ακολούθησε, ο Γ. Πατούλης ανέφερε τελικώς για τις δηλώσεις του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών ότι:« (…) ήταν μια ατυχής άποψη στην οποία δεν συμφωνώ (…) Το θέμα της Ανακοίνωσης επί παντός επιστητού, η ΚΕΔΕ δεν βγάζει επί παντός επιστητού, βγάζει αυτό το οποίο αφορά την Αυτοδιοίκηση και τις κοινωνίες και προφανώς θα υπάρξει, εγώ έλειπα στο εξωτερικό, αυτό συνέβη ενδιαμέσως, το Συμβούλιό μας γινόταν σήμερα, δεν είναι κάτι που χάθηκε, νομίζω ότι θα υπάρχει μια σαφή άποψη όσον αφορά το ότι δεν πρέπει αυτοδιοικητικός να βρίσκεται σε πυροβόλο όπλο με αυτοδιοικητικό.(…) ».

 

Επισημαίνουμε ότι στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΚΕΔΕ συνολικά για τα θέματα που ετέθησαν στη χθεσινή Συνεδρίαση, δεν περιλαμβανόταν ουδεμία αναφορά για το θέμα, αλλά ούτε εκδόθηκε -μέχρι τη στιγμή σύνταξης του παρόντος- ειδική Ανακοίνωση.

Ο AIRETOSθα σας παρουσιάσει την Ανακοίνωση του Γ. Πατούλη, όταν θα εκδοθεί.

 

Προς το παρόν, υπενθυμίζουμε ότι η Παράταξη “Αυτοδιοικητικό Κίνημα” δεν έθεσε για 1η φορά χθες το θέμα.  Ήδη μέρες πριν ο Επικεφαλής της, Απ.Κοιμήσης, σε δημόσια ανάρτησή του είχε σημειώσει:

«Ο Δήμαρχος Άργους με δημόσιους ανοίκειους χαρακτηρισμούς κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.  Είναι η δεύτερη φορά που αναγκάζομαι να ζητήσω δημόσια συγνώμη επειδή συνυπηρετώ το θεσμό με πρόσωπα εξόχως κατακριτέας συμπεριφοράς και αγοραίου δημόσιου λόγου. (Δυστυχώς υπάρχουν και κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες που χαρακτηρίζουν Δημάρχους αναλόγως).  Εν επιγνώσει των επέων, υπάρχει πάντα και η συγνώμη. Για να δείχνει ο καθένας μάγκας και όχι ψευτονταής.  ».

 

Το βήμα του Αιρετού

Ερήμην των Τοπικών Αρχών εκχώρηση 10.119 ακινήτων στο Υπερταμείο
Αυτοδιοίκηση. Σύμμαχος ή εχθρός της εκάστοτε Κυβέρνησης;
Δεν ήταν όλοι ντόπιοι στην υποδοχή Τσίπρα

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας
rss