Παρ, 24 Μαϊ 2019
Αρχική  > Δαίμων...

Γιατί το ΣΔΟΕ μπήκε στο Δήμο Αλίμου;;

21/11/2018
Μία είδηση η οποία επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο τον Δήμαρχο Αλίμου κύριο Ανδρέα Κονδύλη έχει ανησυχήσει τους Δημότες Αλίμου.Με ανακοίνωσή της η Παράταξη Άλιμος εδώ Ζούμε με επικεφαλής το Θάνο Ορφανό πρώην Δήμαρχο,ενημέρωσε ότι το ΣΔΟΕ πραγματοποιεί ελέγχους στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.

Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος κύριος Κονδύλης με ανάρτησή του στο facebook  κατηγορεί την Αντιπολίτευση ότι προκάλεσε τον έλεγχο ταλαιπωρώντας άδικα τις υπηρεσίες. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια.

Διαβάστε την ανακοίνωση τόσο του κυρίου Ορφανού όσο και του κυρίου Κονδύλη

Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα ότι το ΣΔΟΕ πραγματοποιεί ελέγχους στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Αλίμου και στο γραφείο του Δημάρχου κ. Κονδύλη.
Την είδηση επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο δήμαρχος με προσωπική του ανάρτηση στο facebook όπου καταγγέλλει συλλήβδην την αντιπολίτευση ότι προκάλεσε τον έλεγχο ταλαιπωρώντας άδικα τις υπηρεσίες!

Επειδή θεωρούμε ότι αφενός μεν το κύρος του ΣΔΟΕ δεν αφήνει περιθώρια να σκεφτούμε ότι σέρνεται πίσω από αβάσιμες και κακόβουλες καταγγελίες αφετέρου δε το κύρος του θεσμού του Δημάρχου δεν επιτρέπει να αντιμετωπίζεται ένα τόσο σημαντικό γεγονός με λογοπαίγνια και περαιτέρω συσκότιση της πραγματικότητας,

Καλούμε τον δήμαρχο κ. Κονδύλη να διευκρινίσει άμεσα :


1. Για ποιον λόγο βρίσκεται το ΣΔΟΕ στον Δήμο και ποιο είναι ακριβώς το αντικείμενο του ελέγχου.

2. Να ενημερώσει, αν πράγματι γνωρίζει, αν η παρουσία του ΣΔΟΕ οφείλεται σε καταγγελία ή σε άλλη αιτία όπως π.χ. δημοσιεύματα ή ίδιες πληροφορίες των ελεγκτικών αρχών.

Επειδή τέλος υπήρξε και ο ίδιος αντιδήμαρχος στις δύο προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου,τον καλούμε να δείξει επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό στην αλήθεια αποφεύγοντας επικοινωνιακού τύπου παράπονα ότι σε αυτήν την περίοδο δεν υπήρξε ποτέ παρόμοιος έλεγχος.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι τούτο συνέβη επειδή σε αυτή την περίοδο ο τότε Δήμαρχος ουδεμία σκιά επέτρεψε να υπάρξει, καθιερώνοντας περιβάλλον απόλυτης ειλικρίνειας, πλήρους διαφάνειας και Δημοκρατίας σε κάθε λειτουργία του Δήμου Αλίμου.

Άλιμος: εδώ ζούμε!


Η απάντηση του Δημάρχου Αλίμου

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ «ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ»

Είναι γνωστό ότι ορισμένα στελέχη της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν διαρκώς τον Δήμο μας σε κάθε γνωστή και άγνωστη ελεγκτική αρχή του Ελληνικού Δημοσίου, ώστε να προκαλούν διαρκώς ελέγχους (ΙΚΑ, ΣΕΕΔΔ, ΣΕΠΠΕ, Ελεγκτικό Συνέδριο, Ελεγκτές Περιβάλλοντος, Πολεοδομία, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Εισαγγελία, Υπουργείο Εσωτερικών κ.λπ. κ.λπ. …).
Για να είμαι ειλικρινής, αναρωτιόμουν εδώ και αρκετό καιρό πώς και δεν μας έχουν στείλει ακόμα το ΣΔΟΕ, γιατί μόνο αυτό δεν μας είχε έρθει μέχρι σήμερα για έλεγχο.
Σήμερα όμως, το ζήσαμε κι αυτό!!
Από σήμερα το πρωί, 5 στελέχη του ΣΔΟΕ κάνουν «φύλλο και φτερό» τα αρχεία και τα έγγραφα του Δήμου μας και ιδίως της Οικονομικής Υπηρεσίας.
Ως Δημοτική Αρχή είμαστε ανοιχτοί και συνεργάσιμοι σε κάθε έλεγχο, και μάλιστα χαιρόμαστε, γιατί για ακόμα μία φορά θα έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι όλα στον Δήμο μας γίνονται σωστά, νόμιμα και με πλήρη τάξη.
Είναι, όμως, πραγματικά κρίμα, να αναλώνουμε διαρκώς αμέτρητες ώρες, αιρετοί και υπάλληλοι, για να φωτοτυπούμε, να δίνουμε αντίγραφα, να συντάσσουμε διαβιβαστικά έγγραφα κ.λπ. Κοντεύει να γίνει κύριο έργο μας η παροχή στοιχείων και η συνεργασία με ελεγκτικές αρχές, αντί να παράγουμε ουσιαστικό έργο για την πόλη μας και την κοινωνία.
Είναι επίσης πολύ λυπηρό που ορισμένα στελέχη της αντιπολίτευσης το μόνο που έχουν να εισφέρουν στην τοπική πολιτική ζωή είναι οι διαρκείς και επίμονες καταγγελίες, κατά τρόπο εμπαθή, νοσηρό και εμμονικό. Αν νομίζουν ότι έτσι μας ταλαιπωρούν ή μας κάνουν να χάνουμε χρόνο, τότε είναι πραγματικά απελπισμένοι!
Το σίγουρο είναι ότι, μετά και από την επίσκεψη του ΣΔΟΕ, τα συγκεκριμένα στελέχη της αντιπολίτευσης κυριολεκτικά «το τερμάτισαν», μιας και δεν υπάρχει πια κανένας άλλος ελεγκτικός κρατικός μηχανισμός για να μας καταγγείλουν!!
Αν και δεν παίρνω και όρκο, είναι ικανοί να ψάξουν και να ‘ανακαλύψουν’ όλο και καμιά ακόμα ξεχασμένη ελεγκτική υπηρεσία, για να μας την στείλουν προσεχώς…
Υ.Γ.: Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, αναμένω τους Ελεγκτές του ΣΔΟΕ να εισέλθουν από λεπτό σε λεπτό για έλεγχο και στο Γραφείο Δημάρχου!!