Κυρ, 20 Ιαν 2019
Αρχική  > Δήμοι

Φιλόδημος: Ειδική Πρόσκληση για έναν μόνο Δήμο

16/5/2018

Με γοργούς ρυθμούς αντικειμενικώς επαληθεύσιμων κριτηρίων για κάθε Δήμο και κάθε Περιφέρεια, μακριά από οιαδήποτε δυνατότητα κομματικής επιρροής και πολιτικής επικοινωνιακής αξιοποίησης, εξελίσσονται οι Φιλόδημοι, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Στο ανωτέρω λοιπόν πλαίσιο, συνοδεία δύο τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε σύσκεψη με τον συναρμόδιο Αν.Υπουργό (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ), Δήμος εξασφάλισε την έκδοση Ειδικής Πρόσκλησης του Φιλόδημου ειδικά για το Δήμο του, ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Αυτά τουλάχιστον πληροφορηθήκαμε στο σχετικό Δελτίο Τύπου, που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη, συνοδεία σχετικής φωτογράφισης με τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο AIRETOS σας παρουσιάζει κατωτέρω τη σχετική Ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου (Κρήτης).

 

Θα σας παρουσιάσουμε και τις επόμενες -για τις 324 Ειδικές Προσκλήσεις για τους υπόλοιπους 324 Δήμους της Χώρας που έχουν ανάγκη χρηματοδότησης εκατομμυρίων, ή έστω εκατοντάδων χιλιάδων, ευρώ για δράσεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των Φιλοδήμων - όταν αυτές αντιστοίχως εκδοθούν.

 

« Την πλήρη χρηματοδότηση της αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου της πόλης, μέσω ΕΙΔΙΚΗΣ πρόσκλησης στο πρόγραμμα “ΦιλόΔημος”, εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου, στη συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Μάϊου. 

Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιάννης Ρασούλης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων Παναγιώτης Κορκολής και στελέχη του Υπουργείου.  

 

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Χαρίτση  για τα τρία έργα που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί (Παγκρήτιο – Χρυσοπηγή κ.λπ.,  Μασταμπάς – Θέρισσος, Δειλινό – Ακαδημία – Νέα Αλικαρνασσός) και του εξήγησε ότι ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ 14,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ περίπου για να ολοκληρωθεί αυτό το καίριο για το Ηράκλειο έργο.

 

Ο κ. Χαρίτσης , με τη σειρά του,   τόνισε ότι το προσεχές διάστημα, ΘΑ ΒΓΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”, προκειμένου να εξασφαλιστεί ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΣΟ

 

Εν συνεχεία, συζητήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες του θέματος, όπως και κάποια άλλα έργα που ο Δήμος θα υποβάλει στην ανοιχτή πρόσκληση του “ΦιλόΔημου”.

 

Στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Χαρίτση ο οποίος προχωρά στην υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για την χρηματοδότηση της αντικατάστασης του δικτύου, όσο και τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για την πολύτιμη βοήθειά τους: “Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο ώστε οι εργασίες αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου να συνεχιστούν απρόσκοπτα μέχρις ότου να ολοκληρωθούν και να λυθεί οριστικά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης, αυτό των τεράστιων απωλειών του νερού”.  »