Τετ, 19 Δεκ 2018
Αρχική  > Δαίμων...

Έχυσαν την Καρδάρα με το γάλα...πάλι στο Δήμο Βύρωνα

10/1/2018
Για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες η Διοίκηση του Δήμου Βύρωνα ( στηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές) βρίσκεται στο επίκεντρο αντιδράσεων ,αυτή τη φορά από τους εργαζόμενους και την αποζημίωση για το ημερήσιο γάλα.

Ενώ λοιπόν όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι τον Ιανουάριο του 2015 η Δημοτική αρχή είχε καταθέσει σε βάρος των εργαζομένων στο δικαστήριο χθες ζήτησε και πήρε αναβολή για....τεχνικούς λόγους. 

Διαβάστε την ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων


Ήταν το 2011, 2012 που η τότε δημοτική αρχή του Δήμου Βύρωνα δεν κατέβαλε ως όφειλε το ημερήσιο γάλα σε εργαζόμενους που εργάζονται σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίας και αναγκαστήκαμε να καταθέσουμε αγωγές για ένα αυτονόητο δικαίωμα μας.

Η μια αγωγή- για τους Αόριστου Χρόνου- εκδικάστηκε το Ιανουάριο του 2015. Η σημερινή δημοτική αρχή, δια της δικηγόρου είχε παραβρεθεί στο δικαστήριο και κατέθεσε σε βάρος των εργαζομένων. Μετά από την γενική κατακραυγή, την επιμονή του σωματείου των εργαζομένων, αναδιπλώθηκε η δημοτική αρχή και στη συνέχεια κατέβαλε ως όφειλε τα χρήματα στους εργαζόμενους.

Η αγωγή που αφορά τους μόνιμους εργαζόμενους ορίστηκε να εκδικαστεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στις 9 Ιανουαρίου 2018. Και ενώ η δημοτική αρχή διαβεβαίωνε το σωματείο ότι θα παραβρεθεί στο δικαστήριο και θα συνηγορήσει υπέρ του δικαιώματος των εργαζομένων, αυτή τη φορά δια του δικηγόρου παρέστη και ζήτησε αναβολή γιατί δεν έχει η υπηρεσία έτοιμο το φάκελο……… για τεχνικούς λόγους!!!!. Με αυτό το επιχείρημα ζήτησαν και πήραν αναβολή για τον Ιούνιο. Παρά την επιμονή του δικηγόρου του σωματείου να συζητηθούν οι υποθέσεις, διότι οι εργαζόμενοι αποδεχόμαστε, την πιθανή περικοπή που υποχρεούνται να κάνουν οι οικονομικές υπηρεσίες για τις ημέρες πιθανής απουσίας κάποιων εργαζομένων.
Δια τις διολίσθησης απέφυγαν προς στιγμήν να συναινέσουν στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και να καταβληθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους. Θα πρέπει να θυμίσουμε σε όλους ότι η αγωγή είχε κοινοποιηθεί στο Δήμο Βύρωνα από τον Οκτώβριο του 2013. Αναρωτιέται κανείς οι διαβεβαιώσεις Δημάρχου και του αντιδημάρχου οικονομικών γιατί πήγαν περίπατο; Πόσα χρόνια ακόμη θα χρειαστούν οι υπηρεσίες για να καταθέσουν στο δικαστήριο το φάκελο με τους εργαζόμενους και τις ημέρες που δικαιούνται το γάλα; Αυτή η πολιτική πρακτική της ….ασυνέπειας και της διγλωσσίας – πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί;- της σημερινής δημοτικής αρχής δεν γίνεται αποδεκτή γιατί αποβαίνει σε βάρος των εργαζομένων. Η δημοτική αρχή έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και μην προσπαθεί να κρύψει τις δικές της ευθύνες. Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα δεν απεμπολούμε και δεν χαρίζουμε σε κανέναν τα δικαιώματα μας.

 Όπως στο παρελθόν απαιτούσαμε σεβασμό στα εργατικά μας δικαιώματα, το ίδιο απαιτούμε και από τη σημερινή δημοτική αρχή.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να σεβαστεί τα δικαιώματα μας, να παραβρεθεί στην επόμενη δικάσιμο και να αναγνωρίσει στο δικαστήριο την υποχρέωση που έχει να καταβάλει το οικονομικό αντίτιμο για το γάλα στους εργαζόμενους.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 
Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα
Ιανουάριος 2018