Κυρ, 16 Ιουν 2019
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές

Δήμος Περιστερίου: Διανομή κάδων κομποστοποίησης

26/11/2012
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διανομή των κάδων κομποστοποίησης από τον Δήμο Περιστερίου, καθημερινά μέχρι και την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 από τις 9:00 το πρωί μέχρι και τις 2:00 το μεσημέρι μπορούν να τους παραλαμβάνουν όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα.


Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης κατά την πρώτη μέρα παραλαβής των ειδικών κάδων στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου βρέθηκε κοντά στους δημότες, δείχνοντας τη μεγάλη σημασία που δίνει ο ίδιος σ’ αυτές τις πρωτοποριακές μεθόδους ανακύκλωσης.


Συνομιλώντας με τους δημότες ο κ. Παχατουρίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να ενταχθεί σ’ αυτό το πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015 - Πράσινο Ταμείο», ώστε να μπορούν σήμερα να συμμετέχουν σ’ αυτήν την οικολογική δράση και να μην επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ ο Δήμος μας.
Μάλιστα, είχε προηγηθεί από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής του Δήμου Περιστερίου, στις 21 Νοεμβρίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΥΒΕ, ενημερωτική συζήτηση με θέμα την εφαρμογή της κομποστοποίησης στον κήπο των νοικοκυριών και των σχολικών μονάδων της πόλης μας.
Διεξοδικά από τους ειδικούς αναλύθηκε η σημασία της κομποστοποίησης στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης, ως μέρος του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία, η εθνική και ευρωπαϊκή πολιτική για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, καθώς και ως φυσική, βιολογική διεργασία.
Στη συνέχεια δόθηκαν οδηγίες για την ορθή λειτουργία του κάδου κομποστοποίησης κήπου, από τον εκπρόσωπο της προμηθεύτριας εταιρίας (κατάλληλα και ακατάλληλα υπολείμματα κουζίνας - κήπου για την κομποστοποίηση στον κάδο κήπου, δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των μικροοργανισμών και των γεωσκωλήκων εντός του κάδου).