e - ανταποκριτής

Θέλετε να φτάσουν τα καλά νέα παντού;
Αγαπάτε την πόλη, το χωριό, τη γειτονιά σας;
Θέλετε να σας δώσουν περισσότερη σημασία;
Θέλετε μήπως να εκφράσετε τη διαμαρτυρία και το παράπονο σας;
Γίνετε e-ανταποκριτές.
Στείλτε μας ειδήσεις, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.

Φόρμα

 

Ανατροπή στην υπόθεση «Αλαφόκαστρο» και στο ζήτημα της εμπλοκής του Δημάρχου Δελφών Ν. Φουσέκη. Ομολογία έκπληξη!

16/6/2011
-Κατηγορούμενος στην υπόθεση ομολογεί ότι είναι ο συντάκτης του τοπογραφικού, όπως και ότι ο ίδιος το σφράγισε και το υπέγραψε, εν αγνοία του κ. Φουσέκη, όπως ο ίδιος παραδέχεται. - Το πιθανότερο είναι μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα υπάρξει επαναπροσδιορισμός του κατηγορητηρίου και επαναδιατύπωση των κατηγοριών.

Ανατρέπονται πλήρως τα πράγματα, αναφορικά με τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν τον Δεκέμβριο του 2010 στο δήμαρχο Δελφών Νίκο Φουσέκη για τη σύνταξη του τοπογραφικού του οικοπέδου Καλτσή, το οποίο πουλήθηκε στην εταιρεία Δάβαρη, μετά την ομολογία του κ. Ιωάννη Νασόπουλου ότι ο ίδιος, συνέταξε, σφράγισε και υπέγραψε το τοπογραφικό, εν αγνοία του κ. Φουσέκη.

Ειδικότερα, ο κ. Νασόπουλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει δώσει δυο καταθέσεις, μια στις 4 Φεβρουαρίου και μια στις 10 Ιουνίου 2011, στις οποίες αναφέρει ότι ο ίδιος συνέταξε το τοπογραφικό, όπως και την κατάτμηση, ενώ το σφράγισε με σφραγίδα του κ. Φουσέκη την οποία είχε στην κατοχή του και το υπέγραψε εν αγνοία του.

Πιο συγκεκριμένα –και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- ο κ. Νασόπουλος στις 4/2/2011 κλήθηκε ως μάρτυρας στην υπόθεση και υποστήριξε ότι το 2003 ο κ. Καλτσής του ζήτησε να του κάνει ένα τοπογραφικό, χωρίς όμως να του εξηγήσει τι πρόκειται να το κάνει. Μάλιστα, λέει ότι την πρώτη φορά του ζήτησε να το μετρήσει και τη δεύτερη για να γίνει η κατάτμηση της έκτασης, όπως και έκανε. Υποστηρίζει δε, ότι το τοπογραφικό έπρεπε να έχει υπογραφές, αφού είχε μεν τη δική του, αλλά χρειαζόταν και από μηχανικό. Εξηγεί ότι επειδή συνεργαζόταν με τον κ. Λεωνίδα Φουσέκη και του είχε εμπιστοσύνη έβαλε την υπογραφή του κ. Νίκου Φουσέκη επειδή ο κ. Καλτσής βιαζόταν.

Διευκρινίζει δε ότι δεν γνώριζε την υπογραφή του κ. Φουσέκη και έβαλε απλώς ένα σημάδι. Αναφορικά με τη σφραγίδα λέει ότι είχε ο ίδιος κάνει μια σφραγίδα του κ. Φουσέκη, για να μην πηγαινοέρχεται λόγω της απόστασης, καθώς τότε έμενε στο Χρισσό. Στις 10/6/2011 επαναλαμβάνει την κατάθεσή του, αφού πλέον του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Φέρεται να υποστηρίζει ότι την υπογραφή και τη σφραγίδα στο τοπογραφικό νομίζει πως την έβαλε αυτός, τονίζοντας ότι το έκανε διότι νόμιζε ότι είχε τη συναίνεση των κυρίων Λεωνίδα και Νικολάου Φουσέκη.

Επαναλαμβάνει δε ότι δε γνώριζε ποια θα ήταν η χρήση του τοπογραφικού και πολύ περισσότερο ότι θα χρησιμοποιηθεί για συμβόλαια, ενώ εξηγεί ότι τότε ήταν στα πρώτα επαγγελματικά του βήματα και λόγω απειρίας δεν μπορούσε να υποψιάζεται. Για την αντίδραση του κ. Φουσέκη σχετικά με το συγκεκριμένο τοπογραφικό ο κ. Νασόπουλος στις 4/2/2011 φαίνεται να ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε καμιά ενόχληση από το 2003 που το συνέταξε, έως και το 2007. Ισχυρίζεται ότι ο κ. Φουσέκης τον πήρε τηλέφωνο το 2007, αφού είχε ανακύψει η καταγγελία Σχοινά, και τον ρώτησε αν είχε κάνει το τοπογραφικό. Μάλιστα λέει ότι στη συνέχεια συναντήθηκαν οι τρεις του (Λεωνίδας Φουσέκης, Νίκος Φουσέκης και Ιωάννης Νασόπουλος) όπου ήλεγξαν την ορθότητα του τοπογραφικού. Αποφάνθηκαν δε ότι είναι σωστό το σχέδιο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Για την ίδια συνάντηση στις 10/6/2011 επαναλαμβάνει περίπου τα ίδια τονίζοντας ότι ο κ. Νίκος Φουσέκης έκρινε ορθό το τοπογραφικό.

Μετά την ομολογία του κ. Νασόπουλου τα δεδομένα αλλάζουν για τον κ. Φουσέκη, αφού παραδέχεται ότι είχε φτιάξει σφραγίδα του την οποία είχε στο σπίτι του, σφράγισε, υπέγραψε και παρέδωσε στον κ. Καλτσή εν αγνοία του το επίμαχο τοπογραφικό. Νομικά, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως θα εξελέγχει μετά από αυτό η ανάκριση και η όλη υπόθεση, πολιτικά όμως κρίναμε ότι η συγκεκριμένη πληροφορία αξίζει τον κόπο να δημοσιευθεί.

Οι κατηγορίες Προς το παρόν στον κ. Φουσέκη το Δεκέμβριου του 2010 απαγγέλθηκαν δυο κατηγορίες της σύνταξης ψευδούς τοπογραφικού και της απλής συνέργειας σε απάτη, ενώ στις 14 Απριλίου το Συμβούλιο Πρωτοδικών Άμφισσας αποφάνθηκε επί της διαφωνίας Ανακριτού και Εισαγγελέως για την επιβολή περιοριστικών όρων. Το Συμβούλιο αποφάσισε να άρει τη διαφωνία αποδεχόμενο την πρόταση της Εισαγγελέως κας Βλάχου, αποδεχόμενο ότι πρέπει να επιβάλλει ποσό εγγύησης 15.000 ευρώ. Στον κ. Ιωάννη Νασόπουλο έχουν απαγγελθεί επίσης δυο κατηγορίες, της άμεσης συνέργειας σε σύνταξη ψευδούς τοπογραφικού διαγράμματος και της απλής συνέργειας σε απάτη. Το πιθανότερο είναι μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα υπάρξει επαναπροσδιορισμός του κατηγορητηρίου και επαναδιατύπωση των κατηγοριών. Η ανάκριση συνεχίζεται, ενώ μετά το πέρας της θα παραπεμφθεί σε Συμβούλιο Εφετών για να αποφανθεί σχετικά με το αν και ποιοι θα πάνε στη δικαστική αίθουσα ή ποιοι θα απαλλαγούν.

Η πολιτική διάσταση του θέματος Από τη μέχρι σήμερα αντιμετώπιση του ζητήματος είναι προφανές ότι κάποιοι βιάζονται πολύ να αποδώσουν τον τίτλο «υπόδικος» στον κ. Φουσέκη, μόνο που προς το παρόν δεν είναι, αφού θα πρέπει προηγουμένως να ολοκληρωθεί η ανάκριση και να αποφασιστεί οριστικά από το Συμβούλιο Εφετών ότι πρέπει να τον στείλουν σε ακροαματική διαδικασία. Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί βιάζονται να χαρακτηριστεί «υπόδικος», δηλαδή να παραπεμφθεί σε δίκη. Μα φυσικά επειδή οι κατηγορίες είναι σοβαρές και άρα τίθεται σε αργία μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση. Κάτι τέτοιο θα ήταν «Θείο Δώρο» για όσους επιθυμούν την πολιτική του εξόντωση. Άλλωστε, ακόμη και στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ κάποιοι προεκλογικά διέδιδαν επίμονα φήμες ότι παραπέμπεται σε δίκη, προφανώς εκφράζοντας το διακαή τους πόθο.

Τέλος να πούμε ότι η υπόθεση αυτή αφορά την επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Φουσέκη και όχι την πολιτική του δράση. Καλό είναι να περιμένουμε την έκβαση της δικαστικής έρευνας και να μην προτρέχουμε διότι σε τέτοια θέματα είναι πολύ εύκολο να εκτεθεί κανείς.

Η Ώρα της Φωκίδας

 

Το βήμα του Αιρετού

Στα όπλα, οι υποψήφιοι Αυτοδιοικητικοί!
Η θεσμική αποσύνθεση των πόλεων στο βωμό μικροπολιτικών τυχοδιωκτισμών
O καταστροφικός “Κλεισθένης” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το επόμενο κύμα αποκέντρωσης που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής
Η απλή αναλογική μέσα από απλή πληροφορική!

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας
rss