Κυρ, 16 Ιουν 2019
Αρχική  > Νομαρχίες  > Ε.Ν.Α.Ε

Επιστολή Προέδρου ΕΝΑΕ για μείωση εσόδων από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.).

27/5/2010
Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και στον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου επέστειλε ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος αναφορικά με τη μείωση των Κ.Α.Π.
Ο κ. Δράκος στην επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι τα έσοδα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, τους τελευταίους μήνες ακολουθούν συνεχώς φθίνουσα πορεία.

«Είναι προφανή τα προβλήματα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων τόσο σε επίπεδο στοιχειώδους λειτουργίας τους όσο και στο τμήμα που αφορά τα επενδυτικά προγράμματα – στοιχείο σημαντικό για την ανάπτυξη της περιφέρειας. Ο θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης οδεύει προς το τέλος της ύπαρξής του, πλήρως απαξιωμένος. Και ναι μεν κατανοούμε το μείζον δημοσιονομικό πρόβλημα που παρουσιάζει η χώρα μας, όμως παράλληλα διαβλέπουμε και τις προοπτικές που μπορεί να έχει η επιχειρούμενη, με το πρόγραμμα «Καλλικράτης», μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης χωρίς πόρους και χωρίς ανάπτυξη συνεπάγεται πορεία της ελληνικής περιφέρειας προς το τέλμα. Ευχόμαστε να μην επαληθευθούν όλα όσα διαισθανόμαστε εμείς, οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης».