Κυρ, 16 Ιουν 2019
Αρχική  > Νομαρχίες  > Ε.Ν.Α.Ε

Γιάννης Μίχας προς Δημήτρη Δράκο: "Ακυρώσατε τη συνάντηση, υπονομευετε τον Καλλικράτη"

14/5/2010
Μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου του προγράμματος «Καλλικράτης» στη Βουλή και την ανακοίνωση που εξέδωσε η πλειοψηφούσα παράταξη στην ΕΝΑΕ, ο επικεφαλής της παράταξης «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Την πιο κρίσιμη στιγμή, την ώρα που η χώρα επείγεται να αλλάξει πρότυπα δημόσιας διοίκησης και πρότυπα ανάπτυξης, η πλειοψηφούσα παράταξη στην ΕΝΑΕ και ο πρόεδρός της επέλεξαν τον δρόμο της υποκρισίας, της στείρας άρνησης και της αδιαλλαξίας.

Η πλειοψηφούσα παράταξη στην ΕΝΑΕ και ο Πρόεδρός της, αφού πρώτα ακύρωσαν οι ίδιοι τη σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση με το Υπουργείο Εσωτερικών, έσπευσαν σήμερα υποκριτικά να δηλώσουν τάχα αιφνιδιασμένοι από την κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή.

Επιλέγουν δηλαδή τώρα, με αστείες δικαιολογίες, την ώρα που ο «Καλλικράτης» μπαίνει στην τελική ευθεία να γίνουν αρνητές μιας μεταρρύθμισης που με προσμονή ανέμεναν, παρά να πάνε κόντρα στα κομματικά φιρμάνια.

Επιλέγουν την αυτοαναίρεση, την κατά 180 μοίρες μεταστροφή από το έκτακτο συνέδριο της ΕΝΑΕ, μόνο και μόνο και να είναι αρεστοί και σύμφωνοι με την αδιαλλαξία της πολιτικής τους ηγεσίας. Κατανοητές οι κομματικές γραμμές, αλλά ακόμα και αυτές έχουν και τα όριά τους.

Δεν μπορεί την ίδια στιγμή που μιλάμε για την ανάγκη επίτευξης ισχυρής περιφερειακής ανάπτυξης, την ώρα που μιλάμε για περιστολές δαπανών, αύξηση διαφάνειας, συρρίκνωση γραφειοκρατίας η πλειοψηφούσα παράταξη στην ΕΝΑΕ να παραμένει δέσμια μικροκομματικών επιδιώξεων που δεν οδηγούν πουθενά την χώρα, την αυτοδιοίκηση και δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών.

Δεν μπορεί την ώρα που η χώρα προσπαθεί να ορθοποδήσει, αναζητώντας μέσα από μεγάλες μεταρρυθμίσεις τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση κάποιοι να υπονομεύουν με διάφορα προσχήματα αυτή την προσπάθεια που μας ξεπερνά όλους αφού αφορά το μέλλον των παιδιών μας και των τοπικών κοινωνιών.

Καλούμε τον Πρόεδρο της ΕΝΑΕ και την πλειοψηφούσα παράταξη, έστω και την ύστατη στιγμή, τουλάχιστον να διαβάσουν τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο κατατεθέν σχέδιο νόμου και εάν διαφωνούν να καταθέσουν τις αντιπροτάσεις τους συμβάλλοντας με θετικές κριτικές στην ακόμη καλύτερη διαμόρφωση του».