Κυρ, 16 Ιουν 2019
Αρχική  > Νομαρχίες  > Ε.Ν.Α.Ε

"Θα μας πάρουν με τις πέτρες"!
Στα δύο η πλειοψηφία της ΕΝΑΕ. Υπέρ της διεξαγωγής νέου συνεδρίου για τον Καλλικράτη Κουρής, Κατσαρός, Βλαχογιάννης.
Συνετή στάση Δράκου και Τάτση.

11/5/2010
Πιέσεις για τη διεξαγωγή και νέου συνεδρίου για τον Καλλικράτη δέχεται, ο πρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος Δημήτρης Δράκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ηλεκτρονικής Αυτοδιοίκησης ισχυρές πιέσεις για τη διεξαγωγή συνεδρίου με στόχο φυσικά την απόρριψη του Καλλικράτη ασκούν ο γενικός γραμματέας της ΕΝΑΕ Νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός και οι Νομάρχες Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής, και Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης.

Από την άλλη πλευρά συνετή στάση κρατούν ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης, νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, ο αντιπρόεδρος της ΕΝΑΕ και υπερνομάρχης Δράμας- Καβάλας- Ξάνθης Κωνσταντίνος Τάτσης και το μέλος του διοικητικού Συμβουλίου, νομαρχιακός σύμβουλος Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Πέρα από το ρήγμα στην πλειοψηφία της ΕΝΑΕ τις πιο ισχυρές πιέσεις ασκεί ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρης, παρά το γεγονός ότι δεν μετέχει καν στο διοικητικό συμβούλιο. Πληροφορίες τον θέλουν να διαφωνεί πλήρως με τον Καλλικράτη γιατί στην περιοχή του δεν δημιουργήθηκε ένας μεγάλος μητροπολιτικός δήμος, ο δήμος Μεσογαίας, όπου τον ενδιέφερε να θέσει υποψηφιότητα.

Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ και τα στελέχη που δεν θεωρούν απαραίτητη τη διεξαγωγή του συνεδρίου, θέτουν σύμφωνα με πληροφορίες και ένα ακόμη ζήτημα.

Πώς είναι δυνατόν σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για όλους τους πολίτες η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να σπαταλά τόσα χρήματα σε συνέδρια; «Θα μας πάρουν με τις πέτρες» ακούστηκε από μια φωνή, βαθιά μέσα από τα γραφεία της Μεσογείων.


- Υπέρ της μη διεξαγωγής νέου συνεδρίου τάσσεται και η παράταξη ΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ με επικεφαλής το Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα