e - ανταποκριτής

Θέλετε να φτάσουν τα καλά νέα παντού;
Αγαπάτε την πόλη, το χωριό, τη γειτονιά σας;
Θέλετε να σας δώσουν περισσότερη σημασία;
Θέλετε μήπως να εκφράσετε τη διαμαρτυρία και το παράπονο σας;
Γίνετε e-ανταποκριτές.
Στείλτε μας ειδήσεις, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.

Φόρμα

 

Συνεχίζεται η υποβάθμιση της Ανθούσας. Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων φτιάχνει ο Ζούτσος

25/6/2015
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις εξαιτίας της πρόθεσης του δημάρχου Παλλήνης Θανάση Ζούτσου να δημιουργήσει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή της Ανθούσας.

Το θέμα τέθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παλλήνης και αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται εάν η Ανθούσα μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας τέτοιας δημαρχιακής επιλογής αφού ήδη εκεί – στην είσοδο της πόλης - βρίσκεται και το αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν προταθεί στον δήμο και άλλα σημεία πιο… πρόσφορα όπως η Μπαλάνα Γέρακα ή το Άνω Βακαλόπουλο Παλλήνης, όμως φαίνεται η δημοτική αρχή να βρίσκεται πιο κοντά σε συγκεκριμένο χώρο της Ανθούσας.

Βέβαια ο αντίλογος αναφέρει ότι «άλλο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και άλλο χωματερή» όταν μάλιστα στον ΣΜΑ θα τοποθετούνται τα απορρίμματα του Δήμου Παλλήνης, από τα ανακυκλώσιμα, όπως πλαστικό, χαρτί, γυαλί, κλαδιά και χόρτα.

Βέβαια ουδείς γνωρίζει ποιες ακριβώς θα είναι οι συνθήκες τοποθέτησής τους εκεί και πόσο και ποιόν ακριβώς κίνδυνο θα διατρέχουν οι γύρω περιοχές και οι κάτοικοί τους.

Η πλέον ενδεδειγμένη λύση ίσως να είναι, αυτή τη στιγμή, αυτό το οποίο πράττουν και άλλοι δήμοι, δηλαδή της αναμονής αφού συζητείται από όλους η σύμπραξη ΟΤΑ για τη δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε περιοχές που να εξυπηρετούν περισσότερους από έναν δήμο.

Πάντως οι τόνοι ανέβηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης όταν ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΠΕΔΑ Νεκτάριος Καλαντζής απευθυνόμενος στον δήμαρχο επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Με αυτές τις πρακτικές υποθηκεύετε το μέλλον της πόλης μας και των επόμενων γενεών. Θα πρέπει να τηρήσει ο δήμος στάση αναμονής στο συγκεκριμένο ζήτημα, μήπως υπάρξουν διαδημοτικές συνεργασίες για τους ΣΜΑ, με γειτονικούς δήμους και να μην βγάλουμε ως δήμος, μόνοι μας τα μάτια μας. Χωματερή από το πουθενά, στην Ανθούσα, αλλά και στον Γέρακα ή την Παλλήνη, δεν πρόκειται να αφήσουμε να δημιουργηθεί, έτσι στα πρόχειρα, χωρίς σχεδιασμό και ενημέρωση, εξυπηρετώντας διάφορους σκοπούς. Ας μη γινόμαστε αυτοκαταστροφικοί για την πόλη μας» κατέληξε ο κ. Καλαντζής.

Πηγη: notioanatolika.gr
 

Το βήμα του Αιρετού

Φυγή και μετανάστευση Αυτοδιοικητικών
O καταστροφικός “Κλεισθένης” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το επόμενο κύμα αποκέντρωσης που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής
«Σώματα που δεν ξέρουν πια πώς ν’ αγαπήσουν» (Με αφορμή τη σεξιστική επίθεση που δέχθηκε η Ρένα Δούρου)
Η πολιτική της Κυβέρνησης θα φέρει συναλλαγή και παραλυτική ισορροπία στους Δήμους

Λίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας
rss